Tweede editie opleiding strategische communicatie NSOB en Berenschot

18/01/2011 09:25

Berenschot

Utrecht,18 januari 2011 - Na een succesvol verlopen eerste jaar starten de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) en adviesbureau Berenschot op 19 april met de tweede editie van de opleiding strategische communicatie. De opleiding is internationaal georiënteerd. Zo zal Alastair Campbell de deelnemers in Londen toespreken over zijn rol als topadviseur communicatie van Tony Blair in de periode 1997-2003.

Communicatievraagstukken worden complexer en stellen leidinggevenden en communicatiestrategen voor steeds grotere uitdagingen. Daarom starten de NSOB en adviesbureau Berenschot met hun tweede editie van de opleiding strategische communicatie. Dit opleidingstraject geeft gehoor aan de roep om op hoog niveau inzicht te krijgen in overheidscommunicatie. Door te leren van voorlopers binnen de communicatiediscipline en het topmanagement vormen deelnemers een nieuwe visie op het in de markt zetten van omvangrijke overheidsprojecten, de regie op de totale communicatiefunctie en de invloed van (online) media op beleid en uitvoering.

In het kader van de internationale oriëntatie van de opleiding vinden er in de Verenigde Staten ontmoetingen plaats met woordvoerders van president Obama (Washington DC) en wetenschappers aan Harvard University (Boston, MA). Ook voormalig Secretaris-Generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer speelt als kerndocent een prominente rol in de opleiding. Deelnemers reizen onder zijn leiding naar Brussel.

De veelzijdigheid van het programma en inzet van gerenommeerde kerndocenten bieden een meerwaarde aan communicatieprofessionals én sleutelfunctionarissen die werken in een hectisch medialandschap en een veeleisende omgeving. De doelgroep van de opleiding bezet dan ook strategische posities in beleid, uitvoering, management of communicatie of zal dat in de toekomst gaan doen. Deelname aan de opleiding zorgt voor verdieping van de kennis over de voordelen van samenwerking tussen 'beleid' en 'communicatie', vergroot het (inter)nationale netwerk en stelt participanten in staat om effectiever te schakelen tussen lange termijn communicatiestrategie en korte termijn tactiek bij de uitvoering van beleid.

De deadline voor aanmeldingen is 10 april. Een brochure met nadere informatie is te vinden op www.nsob.nl & www.berenschot.nl.





http://www.berenschot.nl