Persberichten

Uitgebreid congresprogramma Overheid & ICT 2011

Publicatiedatum: 02-03-2011

Hoe moeten we omgaan met de bezuinigingsacties die momenteel lopen? "Binnen de overheid is dat momenteel hét vraagstuk. Veel organisaties stoeien ermee. Vandaar dat 'Bezuinigen met of op ICT?' dit jaar het thema van het congresprogramma op Overheid & ICT is", legt Johan van der Waal uit. Van der Waal is door VNU Exhibitions Europe gevraagd om voor de vakbeurs Overheid & ICT een uitgebreid congresprogramma samen te stellen met aansprekende presentaties. Dit deed hij in nauwe samenwerking met diverse belangenorganisaties binnen en voor de publieke sector. De vakbeurs is van 19 tot en met 21 april in Jaarbeurs Utrecht.
Johan van der Waal is een bekende naam binnen de overheid. Hij is al jarenlang actief voor diverse belangenorganisaties, kent de overheid van binnen en van buiten en beschikt over een zeer uitgebreid netwerk.

Hét platform voor ICT-toepassingen en -diensten voor de overheid start iedere beursdag met een plenaire opening door toonaangevende sprekers. Cees Hamers (KING), Ineke Schop (NOiV) en Marcel Reuvers (Geonovum) zullen elk op inspirerende wijze het dagthema van het congresprogramma openen. Van de Waal: "Op dinsdag richten we ons op dienstverlening: hoe doe ik het naar burgers en bedrijven toe? Woensdag ligt de focus op bedrijfsvoering: hoe moet het binnen de overheid? En donderdag komen kaart en data, oftewel geo en administratief, samen. De beursdag wordt ten slotte afgesloten met een pittig debat waarin het hoofdthema 'Bezuinigen met of op ICT?' en het dagthema samenkomen."

Breed scala aan onderwerpen
Voor achtergrondinformatie is de beursbezoeker op Overheid & ICT aan het juiste adres. "Sommigen bezoeken puur de beurs, terwijl anderen speciaal voor het congresprogramma komen. Maar het leuke is dat het programma dit jaar zo gevarieerd is dat de bezoeker zich ook kan voeden met één of twee presentaties en een beursbezoek. Die combinatie is ideaal. In de samenstelling van het congresprogramma hebben we er speciaal voor gekozen om niet één onderwerp volledig uit te kauwen, maar juist een breed scala aan onderwerpen de revue te laten passeren. Op die manier heeft het programma voor iedere beursbezoeker iets te bieden, " vertelt Van der Waal enthousiast.

Do's en don'ts
De ontwikkelingen op het vlak van ICT volgen elkaar snel op. Wat zijn op dit moment de trends en de innovaties? En hoe kan ICT de overheid productiever en efficiënter maken? Verschillende overheidsinstellingen komen op het congres verslag doen van hun ervaringen en leggen de do's en don'ts uit. "Het congresprogramma is niet alleen praktisch en doelgericht van aard, maar laat ook de trends van nu uitgebreid aan bod komen. Social media bijvoorbeeld, is het een hype of kan het de overheid helpen op het gebied van samenwerking en transparantie? En hoe past het nieuwe werken binnen de overheid? Door de bezuinigingen is invoering van de e-overheid een nog complexer vraagstuk geworden. De vraag is hoe je daarmee omgaat, " aldus Van der Waal.

Aansluiten op de beursvloer
Exposanten tonen op Overheid & ICT producten en oplossingen die inspelen op de laatste ICT-trends binnen de branche. Richard Koppen, Project Manager van de vakbeurs, heeft er voor gekozen om dit jaar een sterke link te leggen tussen het congresprogramma en de exposanten: "Ook de exposanten zullen een aantal aansprekende presentaties geven. Wie daarna vragen heeft of nog even dieper op de stof in wil gaan, kan dus direct een bezoekje aan de stand van de exposant brengen. Een leuke manier om aansluiting met de beursvloer te krijgen. Daarnaast hebben we actief overlegd met leveranciers over speerpunten die zij op de beurs laten zien, zodat deze ook terugkomen in het congresprogramma. Kortom, het congresprogramma is dé plek voor bezoekers die alles willen weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT."

Tal van activiteiten
Naast het uitgebreide congresprogramma en de noviteiten van de exposanten, zijn er tal van andere activiteiten zoals het Open Source Plein, presentatiesessies en diverse thematours . De beurs is bovendien dé plek om te netwerken en te leren hoe andere bedrijven en instellingen probleemoplossend te werk gaan.

Meer informatie over de beurs en het complete congresprogramma is te vinden via www.overheid-en-ict.nl

.-.-.-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie,