Gemeente Kampen


-

Brandweer Kampen zoekt vrijwilligers

05-04-2011

Brandweer Kampen is een wervingscampagne gestart voor een aantal nieuwe, enthousiaste vrijwilligers voor de kazerne in Kampen. Iedereen die interesse heeft om vrijwilliger te worden, wordt van harte uitgenodigd om de informatieavond op 19 april te bezoeken of direct te solliciteren.

Informatieavond op 19 april
Op 19 april wordt er vanaf 19.30 uur een informatieavond gehouden in en rond de kazerne aan de Jan Ligthartstraat. Op deze avond kan men kennismaken met het werk bij de brandweer. Tijdens een presentatie wordt er verdere informatie verstrekt.

Meer dan brand alleen
Natuurlijk rukt een brandweerman/vrouw uit voor het blussen van branden. Maar ze worden ook opgeroepen voor assistentie bij ongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen. Bijvoorbeeld voor het openknippen van een auto. Een breed takenpakket! Incidenten kunnen natuurlijk dag en nacht voorkomen. Daarom wordt er bij de brandweer gewerkt met piketdiensten. Alle verschillende werkzaamheden worden goed beoefend. Een vrijwilliger woont één oefenavond per week bij. In september start de basisopleiding. Hiermee zijn nieuwe vrijwilligers ook één avond in de week bezig.

Op dit moment heeft de brandweer in totaal 66 vrijwilligers, waarvan 44 in Kampen en 22 in IJsselmuiden. Het gaat om 61 mannen en 5 vrouwen die zich vrijwillig inzetten voor de brandweer.
Er zijn nu 5 vacatures, waarvan 4 voor Kampen en 1 voor IJsselmuiden. Voor laatstgenoemde is er een wachtlijst die eerst wordt bekeken.

Meer informatie en solliciteren
Op www.kampen.nl is meer informatie te vinden. Daarop staat ook het formulier waarmee men direct kan solliciteren.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |