Gemeente Breda

Vervangen leidingen van nutsbedrijven in Zwijnsbergenstraat ter hoogte van de Zorgvlietstraat
Op dinsdag 19 april gaan Enexis en Brabant Water leidingen vervangen in de Zwijnsbergenstraat op de kruising met de Zorgvlietstraat. Dit werk start om 19.00 uur en is op woensdag 20 april om 07.00 uur afgerond.

Waarom
Om een betrouwbaar gasnet te garanderen is Enexis verplicht ieder jaar een gedeelte van hun gasnetwerk te vernieuwen. Enexis en Brabant Water zijn sinds november 2010 in het gebied tussen de Loevensteinstraat, Zwijnsbergenstraat en Rijnauwenstraat in IJpelaar bezig met het verwijderen van asbest cementleidingen van gas, water en elektra, inclusief de huisaansluitingen. Ook twee leidingen (oversteken) onder de Zwijnsbergenstraat moeten worden vervangen. (In de komende maanden worden meerdere leidingen vervangen in deze omgeving. Het betreft onder meer oversteken ter hoogte van Croystraat, Groot Ypelaardreef en Marialaan.)

Werkzaamheden
De werkzaamheden op de kruising van de Zorgvlietstraat bestaan uit het verwijderen van de asfaltverharding en verwijderen en vervangen van de asbest cementleidingen. Vervolgens wordt alles weer aangevuld en komt er een tijdelijke bestrating van betonstraatstenen in verband met inklinking van de grond. Op een later tijdstip krijgt de kruising een definitieve asfaltverharding.

Fasering
Om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken gebeuren de werkzaamheden in de avond- en nachtelijke uren. Dit kan voor de direct omwonenden enige overlast geven.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is doorgaand verkeer op de Zwijnsbergenstraat niet mogelijk. Er komt een omleidingroute via de Zorgvlietstraat, Duurstedestraat en Genhoestraat, die met borden wordt aangegeven. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden het zuidelijke fietspad langs de Zwijnsbergenstraat blijven gebruiken. Bestemmingsverkeer blijft wel mogelijk, maar zal hinder ondervinden van de werkzaamheden.

De gemeente vraagt uw begrip
De gemeente en de aannemer zijn zich ervan bewust dat de werkzaamheden hinder opleveren, maar proberen dit tot een minimum te beperken en vragen hiervoor uw begrip. En let u er op dat u wanneer u uw auto parkeert rekening te houden met de werkzaamheden.

Informatie
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer D. Pilon van Enexis, telefoon 06-15509212 of via e-mail, David.pilon@enexis.nl.
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de heer C. van Dongen van de Gemeente Breda, telefoon (076) 529 93 54 of via e-mail, caa.van.dongen@breda.nl.