Gemeente Meppel



-

Bijeenkomst Wmo 19 april

11-04-2011 -

Meppel is toe aan een nieuwe frisse blik op de Wmo. Daarom organiseert de gemeente Meppel een bijeenkomst op dinsdag 19 april om samen met u de nieuwe ontwikkelingen te bespreken. Zo gaat er bijvoorbeeld veel veranderen in de AWBZ en in de jeugdzorg. De overheid treedt verder terug en wil dat mensen meer aandacht voor elkaar hebben. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst!

Een aantal onderwerpen komt aan bod: wat komt er vanuit de landelijke overheid op ons af? Hoe kunnen we onder druk van bezuinigingen de sociale kwaliteit in Meppel behouden? Wat kunnen we als inwoners van elkaar verwachten?

De betekenis van nabijheid
Gastspreker Lilian Linders licht haar onderzoek `de betekenis van nabijheid' toe. Zij gaat in op wat mensen beweegt om wel of niet iets voor elkaar te doen, en of wijken en buurten hier invloed op hebben. Haar verrassend nieuwe inzichten delen wij graag met u!

Meedoen in de maatschappij
Wethouder Myriam Jansen: "De bijeenkomst van 19 april is van groot belang. In de Wmo gaat het niet alleen om mensen die afhankelijk zijn van zorg, maar juist ook om actieve inwoners. De Wmo staat voor meedoen in de maatschappij. We nemen de tijd voor de ideeën, vragen en wensen die er onder onze inwoners leven, en daarnaast hebben we een gastspreker met een bijzonder verhaal. Iedereen is dan ook van harte welkom. Het gaat immers om de toekomst van de leefbaarheid in Meppel!"

Praktische informatie
Datum: Dinsdag 19 april 2011
Tijd: 19.30 uur-21.30 uur
Locatie: Cultureel centrum `de Plataan'
Adres: Vledderstraat 3, 7941 LC Meppel

Aanmelden
Het is prettig om te weten of u komt, maar ook zonder aanmelding bent u van harte welkom. Stuur een bericht naar: b.mars@meppel.nl.