Gemeente Hilversum

Start plannen nieuwe woonwijk Anna´s Hoeve

Bewonersbijeenkomst dinsdag 19 april

De gemeente start met de plannen voor de nieuwe woonwijk Anna´s Hoeve. In 2014 kan de schep de grond in voor de bouw van de eerste woningen. Eerst stelt de gemeente een nota van uitgangspunten op. In deze nota staan globaal de ambities voor de nieuwe wijk. De twee belangrijkste ambities voor de wijk zijn:


* Duurzaamheid

Het gaat niet alleen over energieprestaties. Duurzaamheid moet overal in de wijk terugkomen. De wijk moet toekomstbestendig zijn en er moet verantwoord materiaal gebruikt worden. Daarnaast moeten de energiekosten van de woningen laag blijven.


* Zelf een huis bouwen

Nieuw in Hilversum is dat we bewoners in Anna´s Hoeve de mogelijkheid willen geven zelf een huis te bouwen. Dit noemen we (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe we dit precies gaan invullen. We gaan hierover in gesprek met bewoners en ontwikkelende partijen.


19 april bewonersbijeenkomst

Omwonenden en geïnteresseerden in het wonen in Anna´s Hoeve zijn uitgenodigd mee te denken over de uitgangspunten. Waar moeten we bij de ontwikkeling van de wijk rekening mee houden? Heeft u nog goede ideeën over duurzaamheid? Of ziet u kansen in het zelf bouwen van een woning? En hoe zou dat moeten?

De bewonersbijeenkomst is op dinsdag 19 april, 20.00 - 22.00 uur in de brandweerkazerne (Kamerling Onnesweg 148). Bewoners kunnen zich tot en met 15 april aanmelden via annashoeve@hilversumk.nl of telefoonnummer
035 629 2152. Deze avond praat de gemeente de deelnemers ook bij over de laatste ontwikkelingen op Anna´s Hoeve.

Planning

Het college heeft 29 maart de concept Nota van Uitgangspunten vrijgegeven voor de inspraak. De ideeën en opmerkingen uit de bewonersbijeenkomst worden zover mogelijk verwerkt in de definitieve nota. Streven is dat de gemeenteraad voor de zomer de definitieve nota vaststelt. Meer informatie over Anna´s Hoeve staat op www.hilversum.nl/annashoeve