Subaru


SUBARU BENELUX

SUBARU TOONT VEELZIJDIGE CROSSOVER: DE `XV CONCEPT'

Wereldpremière op Auto Shanghai 2011

Hoofddorp, 19 april 2011

De verrassende Subaru XV Concept, die vandaag op de Autoshow van Shanghaidebuteert, staat als stylingstudie model voor een compleet nieuwe generatiecrossovers. Een autosoort die het beste uit meerdere werelden in zich verenigt:enerzijds dynamische `looks' en rijeigenschappen, anderzijds veelzijdige (SUV-)gebruiksmogelijkheden. Dit alles niet in de laatste plaats dankzij detoepassing van onder meer Symmetrical AWD, een voorziening die ook van de XVConcept een echte Subaru maakt. Met het vernieuwende totaalpakket mikt Subarunadrukkelijk op een doelgroep die méér wenst dan gebruikelijk in ditcrossover-segment met over het algemeen vrij generiek gestileerde modellen.

De XV Concept is een ontwerp dat werd ontwikkeld geheelin lijn met Subaru's merkthema `Confidence in Motion', een motto waarin defactoren vertrouwen, innovatie, gemoedsrust en rijgenot besloten liggen. De XVConcept sluit hierop naadloos aan, met zijn baanbrekende vormgeving en zijnwereldwijd gewaardeerde Subaru-kenmerken. Dit omvat onder meer de vermaardeSymmetrical All Wheel Drive-techniek en een krachtige, efficiënte boxermotor,welke combinatie garant staat voor bewezen comfort en betrouwbaarheid.

Oogverblindend

Bij de ontwikkeling van de Subaru XV Concept was`Protren' het sleutelwoord, een samenvoeging van de Engelse termen ProfessionalTool en Trendy Design. Ofwel: een combinatie van brede inzetbaarheid volgens debeste Subaru-tradities, maar dan wel `verpakt' in een oogverblindende, trendycarrosserie die menigeen zal doen opkijken. Zo is een uiterst krachtig,dynamisch conceptmodel ontstaan met een geheel eigen styling, karakteristiekvoor alle Subaru-modellen.

Dynamischkarakter

De styling waarin de Protren-gedachte onmiddellijk naarvoren komt zijn aan de voorzijde bijvoorbeeld het stoere front met kenmerkende,vleugelmotief grille voorzien van elementen in carrosseriekleur en de priemende(haviksoog) koplampen, die op fraaie wijze vanuit de grille naar de buitenzijdezijn opgetrokken. De combinatie van de laaggeplaatste zwarte bumperbeschermingen metallic gekleurde accenten versterken de crossover-uitstraling.

De achterzijde voorziet in een zeshoekig designelementdat overeenkomsten vertoont met het front en een daarop afgestemde vormgevingvan de achterlichten. Het totale, vloeiend in elkaar overgaande lijnenspel engekleurde styling-accenten geven de achterzijde een solide, breed aanzicht.

Geheel in lijn met "Protren" kent de XC Concept in zwartuitgevoerde wielkastverbreders, terwijl vanaf de voorruit een helemaal naarachteren doorlopend glazen dak is toegepast. In combinatie met zilverkleurigeroofrails is dit alles perfect in balans en zorgt dit voor een moderne,functionele en zeker premium verschijning.

De fraaie lichtmetalen wielen met een exclusief,contrastrijk design door zilverkleurige spaken, zwarte velgranden en eenfelblauwe naafdop genereren een beeld van kwaliteit en prestaties. Van welkekant de XV Concept ook benaderd wordt, in een oogopslag is duidelijk dat hethier om een stoere crossover gaat.

Interieuren EyeSight

Ook aan het interieur is alle aandacht besteed om hetkarakter van de vernieuwende XV Concept uit te dragen, met als resultaat eenunieke creatie door de toegepaste materialen en contrastkleuren. Zo isbijvoorbeeld voor de bekleding overwegend de kleur `Electro Yellowgreen'gebruikt, in combinatie met `Silvery White' leder. Eveneens een niet mis teverstane verwijzing naar het dynamische karakter van deze Subaru.

Met betrekking tot de functionaliteit van de XV Conceptvallen diverse voorzieningen in het interieur op, zoals de middenconsole, metbovenin een groot touchscreen scherm waarmee de navigatie en het audiosysteemkunnen worden bediend. Daarnaast geeft het scherm een schat aanvoertuiginformatie prijs. Een andere belangrijke feature in de Subaru XVConcept is `EyeSight', Subaru's geavanceerde systeem dat de bestuurder helpt zoveilig mogelijk onderweg te zijn. Via een LCD-scherm tussen de centrale metersin het dashboard heeft de bestuurder een perfect zicht op de omgevingsbeeldenvoor de auto, die door de `stereo' camera's van het EyeSight-systeem wordenweergegeven.

SUBARUXV CONCEPT - BELANGRIJKSTE GEGEVENS

L x B x H (mm): 4450 x 1800 x 1620

Wielbasis (mm): 2635

Motor: 2,0 liter viercilinder DOHC Boxermotor

Transmissie: Lineartronic CVT

Bandenmaat: 245/45 ZR19

Zitplaatsen: vijf