Geluidsarmer wegdek voor R4 in Zwijnaarde

14/04/2011 09:46

Vlaamse Overheid

Van 19 april tot de eerste week van mei 2011 werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de R4-binnenring in Zwijnaarde.

Van 19 april tot de eerste week van mei 2011 werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de R4-binnenring in Zwijnaarde. Het betonnen wegdek krijgt een toplaag in asfalt. Goed nieuws voor de mensen die vlak naast de R4 wonen, want het verkeersgeluid zal dankzij het nieuwe wegdek aanzienlijk dalen. Deze werkzaamheden zullen gepaard gaan met verkeershinder, zeker in de ochtend- en avondspits. Bij slecht weer kan de timing schuiven.

Locatie werkzaamheden De heraanleg van de R4-binnenring start aan de brug met de Kortrijksesteenweg en loopt tot de eerstvolgende afrit van Flanders Expo over een afstand van ongeveer één kilometer.

Fasering en omleiding Fase 1: 19 april tot 27 april 2011 In de eerste fase wordt het verkeer op de rechterrijstrook van de R4 gebracht en blijft de afrit van Flanders Expo open.

Fase 2: 28 april t.e.m. de eerste week van mei 2011 In de tweede fase wordt het verkeer op de R4-binnenring op de linkerrijstrook gebracht. De afrit van de R4 naar de E40 en Valentin Vaerwijckweg gaat dicht. Er wordt een omleiding ingesteld via de Sint-Denijslaan voor verkeer met bestemming Hogeschool en de parking van het station Gent Sint-Pieters. Het verkeer richting E40, Kortrijksesteenweg en Flanders Expo moet doorrijden naar Drongen en via de Drongensesteenweg en de R4-buitenring terugkeren.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel