NEPROM komt met publieksprijs

Persbericht van NEPROM

Persbericht

Voorburg, 19 april 2011

NEPROM komt met publieksprijs
Nieuwe prijs naast NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling namens vakjury

Vier projecten maken kans om als allereerste de publieksprijs van de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling in de wacht te slepen. De prijs die de branchevereniging van projectontwikkelaars, NEPROM, tweejaarlijks uitreikt beloont de beste samenwerking tussen overheid en markt in de projectontwikkeling. Deze beide partijen kunnen zonder elkaar geen goede huizen, winkels of kantoren maken. Het publiek mag dit jaar ook stemmen. Op de vier door de vakjury genomineerde projecten kan nu op de website van de NEPROM worden gestemd. Van elk project is een filmpje gemaakt.

De projecten die naar deze eer dingen zijn, op volgorde van inzending, Rondom de Admirant van Eindhoven, Heijmans Vastgoed en NIBC; Waterbuurten Oost van de gemeente Amsterdam en Waterbuurten VOF; De Promesse van ASR Vastgoed en de gemeente Lelystad; en Newport Nesselande van Newport Nesselande CV en de gemeente Rotterdam. Tot en met 18 mei 2011, 17.00 uur kan er worden gestemd op de projecten. De resultaten van deze stemming worden meegenomen naar de uitreiking van de NEPROM-prijs op 19 mei in De Veerensmederij in Amersfoort, waar met het aanwezige publiek de uiteindelijke winnaar van de allereerste publieksprijs wordt bepaald.

Ook dit jaar wordt weer door een vakjury, onder voorzitterschap van Karin Laglas, een prijs uitgereikt. De NEPROM voegt daar bij deze vierde editie een publieksprijs aan toe.
Onder publiek vat de NEPROM vooral de vakgenoten van de genomineerden. Het professionele publiek mag nu ook zijn stem laten gelden bij deze prijs. In de vier films bespreken vertegenwoordigers van beide partijen wat hun samenwerking heeft opgeleverd.
Met deze publieksprijs wil de NEPROM ook het verhaal achter nieuwe projecten laten zien en bijdragen aan de vaktrots in de ruimtelijke ordening. Projectontwikkeling is meer dan een wereld van vergunningen en architectuur, maar ook een branche waar mensen zich vol verve inzetten om leefgebieden te maken waar mensen zich prettig en veilig voelen. Ook daar gaan de films over.

De NEPROM-prijs werd bij de vorige drie edities door de jury toegekend aan Nieuw Monnikenhuizen van de gemeente Arnhem en Johan Matser (tegenwoordig Synchroon), Stadshart Almere van deze jonge stad met MAB en Blauwhoed en in 2009 aan de gemeente Amsterdam en de ontwikkelingscombinaties De Hofmakerij, City Cour Combination en WODAN CV voor Westerdokseiland.

www.neprom.nl/publieksprijs

*

Links:
http://www.neprom.nl/publieksprijs
Organisatie info:

NEPROM

Voor meer inform atie kunt u terecht bij Jan Fokkema, directeur NEPROM, 070 - 386 62 64 of 06 - 5 4 30 11 57.

De NEPROM (Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen) is de vereniging van professionele projectontwikkelaars. De belangrijkste doelstelling van de NEPROM is het bevorderen van de samenwerking tussen de overheid en proje ctontwikkelingmaatschappijen bij de totstandkoming van vastgoedprojecten. Bijna 70 Ondernemingen zijn aangesloten bij de NEPROM, waaronder nagenoeg alle g rote ontwikkelaars. De leden van de NEPROM realiseren gezamenlijk circa 50% van de nieuwe woningen in ons land, 65% van de metrage nieuwgebouwde kantoorruimte e n rond de 75% van de metrage in nieuwe winkelcentra. De NEPROM is in 1974 opgeri cht. Meer informatie is te vinden op de website www.neprom.nl.