Gemeente Lingewaal


Steunpunt Vrijwilligerswerk Lingewaal

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Lingewaal is ondergebracht in het Wmo-loket van de gemeente Lingewaal. Wij zijn er om ondersteuning te bieden aan vrijwilligersorganisaties en (potentiële) vrijwilligers.

Inmiddels is een flink aantal vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Lingewaal opgenomen in ons bestand. Deze organisaties worden op de hoogte gehouden van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van vrijwilligerswerk en kunnen vacatures bij ons aanmelden. Tevens kan er via de gemeente (kosteloos) gebruik gemaakt worden van de vrijwilligersverzekering.
Is uw organisatie nog niet bij ons bekend en wilt u wel geregistreerd staan als vrijwilligersorganisaties dan verzoeken wij u contact op te nemen met het Steunpunt vrijwilligerswerk Lingewaal. U krijgt dan een formulier toegezonden waarop u de gegevens van uw organisatie kunt vermelden en vacatures op kunt geven.

Vrijwilligers werk doen?
Er zijn op dit moment verschillende vacatures beschikbaar! Lijkt het u leuk om vrijwilligerswerk te doen, neemt u dan contact op met het Steunpunt vrijwilligerswerk Lingewaal. Wij kijken dan samen met u of er passende vacatures voor u bij zitten. Als u een uitkering heeft via de Regionale Sociale Dienst RSD zijn er spelregels verbonden aan het doen van vrijwilligerswerk. Neemt u dan eerst contact op met uw contactpersoon bij de RSD om uw mogelijkheden te bespreken.

Samenwerking RSD en Steunpunt vrijwilligerswerk Lingewaal De Regionale Sociale Dienst en Kredietbank
Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (RSD) stimuleert vrijwilligerswerk in relatie tot participatie en sociale activering. Met vrijwilligerswerk helpt de klant niet alleen zijn omgeving, maar het kan juist zeer waardevol zijn voor de eigen ontwikkeling. Vrijwilligerswerk kan een opstap zijn naar een betaalde baan. Klanten krijgen er bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen van, waardoor ze een betere indruk maken bij een sollicitatiegesprek.
Van de vacatures die binnen gekomen zijn bij het Steunpunt vrijwilligerswerk Lingewaal sturen wij een selectie door naar de RSD. De RSD kijkt of zij cliënten uit Lingewaal hebben die geïnteresseerd zijn in het doen van vrijwilligerswerk. Op deze manier kunnen we een mooie samenwerking tot stand brengen waar zowel de vrijwilliger, de vragende organisaties als de maatschappij van profiteert!

De Regionale Sociale Dienst
De RSD is een samenwerkingsverband van diverse gemeenten waaronder de gemeente Lingewaal en voert de wet- en regelgeving uit op het gebied van werk, uitkeringen, bijzondere kosten, schulden, inburgering en scholing.

Voor vacatures, vragen en meer informatie over vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met het steunpuntvrijwilligerswerk Lingewaal: