Gemeente Soest

Oud-wethouder Jan Menne overleden

19 april 2011

Wij werden opgeschrikt door het overlijden van onze oud-wethouder de heer J.l. Menne. Met zijn overlijden verliest Soest een zeer betrokken inwoner en bestuurder. De heer drs. J.L.Menne werd op 16 september 1976 raadslid van de gemeente Soest en was van 1978 tot 1994 wethouder voor het CDA.

Als wethouder heeft de heer Menne onder andere financiën, onderwijs, economische aangelegenheden en sport in zijn portefeuille gehad. De wethouder stond bekend om zijn gevoel voor details.

Hoogtepunten uit zijn loopbaan waren het gezond maken van de gemeente financiën in de jaren 80 en de bouw van het huidige gemeentehuis. Na zijn aftreden als wethouder bekleedde hij nog diverse bestuursfuncties bij maatschappelijke organisaties binnen Soest, hij bleef betrokken bij wat er speelde in het dorp.

De heer Menne was een markante man en hij ging altijd respectvol om met zijn politieke voor- en tegenstanders. Tot het laatst van zijn leven was hij zeer geïnteresseerd in wat er gaande was binnen de gemeentelijke politiek.

Wij zijn dankbaar voor wat de heer Menne voor onze gemeente heeft betekend en wensen zijn familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Het college van burgemeester en wethouders
Gemeente Soest