Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.30 uur

Utrecht, 19-04-2011

Witwassers lopen tegen de lamp

WOERDEN - De politie heeft op maandag 18 april twee mannen aangehouden die verdacht worden van witwassen van crimineel verkregen vermogen en het bezit van verdovende middelen.

Na een kort onderzoek dat startte in februari, konden op maandag om 07.00 uur twee mannen worden aangehouden in hun woningen in Woerden. In de woningen lagen grote hoeveelheden softdrugs, in totaal werd er rond de 260 kilo in beslag genomen (straatwaarde circa 1,5 miljoen). In een garagebox in Naarden werd apparatuur voor een hennepkwekerij aangetroffen.

Verder heeft de politie drie autos, een grote hoeveelheid merkkleding, 17.000 euro aan contant geld en een groot gedeelte van de inboedels van beide woningen in beslag genomen. De politie laat hiermee zien dat misdaad niet mag lonen. De verdachten, twee mannen van 26 en 29 jaar, beiden uit Woerden, zijn ingesloten voor verhoor.

Gewapende overval

VLEUTEN Maandagavond vond een gewapend overval plaats op een supermarkt. De verdachte kon ontkomen. De politie zoekt getuige(n).

Omstreeks 18.50 uur kreeg de politie meerdere meldingen via 1-1-2 dat een supermarkt aan de Hindesteinlaan was overvallen. Ter plaatse troffen agenten de medewerkers van de supermarkt. Zij verklaarden dat rond 19.00 uur een man de zaak was binnengekomen. De man had onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen geld geëist. Na de overval rende hij weg in onbekende richting. De politie heeft de buurt direct afgezet en begon een grote zoektocht naar de verdachte.

Hierbij werd gebruikt gemaakt van een helikopter. Helaas werd de overvaller niet meer aangetroffen. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. De overvaller zou een negroïde man van rond de 1.80 mtr. lang zijn. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Dronken man zonder rijbewijs na achtervolging aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 april, na een achtervolging, een man aangehouden omdat hij onder invloed en zonder rijbewijs reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 01.10 uur een auto over de Marshalllaan rijden. Aan het einde van de Marshalllaan wilde de bestuurder voor de politieauto langsrijden maar raakte hierbij de linkerachterzijde van de politieauto. Hierna ging de bestuurder er met hoge snelheid met gedoofde verlichting vandoor. De politie zette de achtervolging in. De bestuurder reed via de Churchilllaan de Monetlaan op.

Hier zagen de agenten dat er drie personen uit de auto sprongen en er rennend vandoor gingen. Met behulp van het cameratoezicht kon de bestuurder, een 22-jarige man uit Utrecht, op de Marshalllaan worden aangehouden. Op het bureau bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en de ademanalyse wees 715 ug/l uit. De Utrechter werd voor verder onderzoek en verhoor ingesloten.

Straatroof

UTRECHT Maandagmorgen werd een vrouw beroofd door twee jongens. De politie is op zoek naar getuige(n).

Een 23-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 09.25 uur op de Koppestokstraat. Hier werd de vrouw aangesproken door twee Marokkaanse jongens. Nog voordat de vrouw het in de gaten had, greep één van de jongens de tas van de vrouw. Omdat zij probeerde haar tas vast te houden werd zij meerdere malen in haar gezicht geslagen en tegen haar lichaam geschopt. Uiteindelijk kregen de daders de tas te pakken en reden op hun fietsen weg in de richting van de Adriaan van Bergenstraat. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving.

Het signalement van de jongens luidt, beiden vermoedelijk van Marokkaanse afkomst, rond de 1.65 mtr. lang en zwart haar. Ze droegen zwarte kleding en zwarte capuchons. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.