Disma Reizen winnaar Reisbureau van het Jaar Schiphol Award 2011

Persbericht van AVIAREPS Tourism

Schiphol-Rijk, 18 april 2011
Disma Reizen uit Tilburg is maandagavond 18 april uitgeroepen tot landelijke winnaar van de verkiezing Reisbureau van het Jaar 2011. De prijs werd tijdens een galadiner in Claus Event Center te Hoofddorp uitgereikt door juryvoorzitter Ivo van der Vlis, directeur Aviation Marketing Schiphol Group. Holland International Reisbureau Mathé de Groot uit Wormer en Reas Reizen uit Rotterdam werden respectievelijk tweede en derde in de strijd om 'het beste reisbureau van Nederland'.

Het juryrapport: nog nooit eerder vertoond
Het is voor het eerst in de geschiedenis Reisbureau van het Jaar dat een reisbureau voor een tweede keer de landelijke titel Reisbureau van het Jaar mee naar huis mag nemen. Acht jaar nadat Disma Reizen uit Tilburg voor de eerste keer de landelijke titel achter zijn naam mocht schrijven, weet het reisbureau nog steeds als geen ander 'de klant voor zich te winnen'.
Eigenaar Werner van Disseldorp is een ondernemer en marketeer in hart en nieren en weet zijn vernieuwende ideeën als geen ander over te brengen naar het team en de klant. Disma Reizen weet de klant op elke gewenste manier te bereiken middels een optimaal ingezet multi-channel beleid. Het reisbureau is onderscheidend, vooruitstrevend en sterk op alle gebieden, van interne processen tot klantdifferentiatie. Sinds december is Disma Reizen gevestigd in een schitterend pand waar de klant vanaf het moment van binnenkomst als het ware zijn reis beleeft en verleid wordt tot het boeken van een droomvakantie. Disma Reizen staat synoniem voor het reisbureau van de toekomst en is daarmee de terechte winnaar van de Reisbureau van het Jaar Schiphol Award 2011.

De Verkiezing
De verkiezing Reisbureau van het Jaar is een initiatief van vakblad Reisrevue en heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het voortdurende proces van kwaliteitsverbetering van de reisbureaus. Reisbureaus nemen op vrijwillige basis deel aan de verkiezing en krijgen na afloop een rapportage over hun deelname toegestuurd, opgesteld door training- en adviesbureau Foresight Advies, dat ook het beoordelingstraject van de verkiezing verzorgd. De verkiezing heeft verschillende ronden gekend, met als thema 'Win de klant (terug)'. In de eerste ronde werd een schriftelijke vragenlijst ingevuld, die uit acht open vragen en een reiscasus bestond. In de tweede ronde werd dieper ingegaan op hoe reisbureaus de klanten aan zich binden, hun team motiveren, de klant als ambassadeur gebruiken. Maar ook moesten de reisbureaus een S.M.A.R.T. plan schrijven over hoe ze hun klantenbestand uitbreiden of oude klanten terugwinnen. De beste reisbureaus per provincie ontvingen een bezoek van Helga Brugman, directrice van Foresight Advies en een mystery visit van de organisatie Store Support. In de vierde ronde, de vakjuryronde, werden de twee beste reisbureaus per provincie door een vakkundige jury ondervraagd. Hieruit zijn 12 Provinciale Winnaars naar voren gekomen. Op donderdag 14 april verschenen alle Provinciale Winnaars voor de eindjury, onder leiding van Ivo van der Vlis, Directeur Aviation Marketing Schiphol Group. In de jury hadden verder zitting: Jan Lokhoff (Reisrevue), Coby van Dongen (De Jong Intra Vakanties), Paula Chaudron (Stena Line - Buro Scandinavia BV), Rob van Dam (transavia.com), Robbert Jan Meerpoel (Holiday Cars), Arjen van Hijum (Store Support), Toon Sweens (Europeesche Verzekeringen), Carla van den Berg (TSI Solutions), Marco van Erp Taalman Kip (Airtrade), Walter Schut (ANVR) en twee niet reisvak juryleden, Arnold Sporrel (Media Markt Zwolle) en Ewald Smits (Sprout Management Team).

Links:
http://www.reisbureauvanhetjaar.nl
Organisatie info:

AVIAREPS Tourism

Voor meer inform atie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het projectbureau verkiezing R eisbureau van het Jaar, Magdalena Kvartuc, email verkiezing@reisbureauvanhetjaar .nl, tel. 020-65 415 65, www.reisbureauvanhetjaar.nl. Of neem contact op met Disma Reizen, Werner van Disseldorp, tel. 06-55737442, ww w.disma.nl.

Foto's van de uitreiking op FTP
ftp://80.69.80.104 (openen via 'mijn computer')
Login: rvhj@a-bb.nl
Pass: rvhjftp

Foto's: Nils van Houts