Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.10 uur

Utrecht, 19-04-2011

Automobilist rijdt door

NIEUWEGEIN Een automobilist reed op maandagmiddag 18 april een fietsster aan en reed vervolgens door.

Rond 15.25 uur reed een 52-jarige vrouw uit Utrecht met haar fiets over de Ravenswade. Zij reed aan de linkerzijde van de weg tegen het verkeer in. Bij de kruising met de Veldwade sloeg een witte bestelauto af de Veldwade op. Daarbij werd de Utrechtse aangereden en kwam ten val. Zij liep letsel aan haar gezicht en knie op. In plaats van te stoppen, reed de bestuurder van de bestelauto door. Het slachtoffer werd voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachte en/of de auto niet meer aan.

De automobilist reed in een witte bestelauto, een Volkswagen Caddy of daar op gelijkend. Er stonden zwarte letters op de zij- en achterkant. Onder de letters stond een streep.

Aan getuigen van de aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

In sloot gevallen

NIEUWEGEIN Een automobilist werd op maandagmiddag 18 april boos op twee jongens. Eén van de jongens belandde in een sloot.

Rond 12.10 uur fietsten twee jongens, 14 en 17 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, naast elkaar over het Geinoord. Achter hen reed een automobilist in een grijze Mercedes. Hij haalde hen op een gegeven moment in, waarbij de spiegel van de auto tegen het stuur van de 14-jarige jongen kwam. De automobilist stopte voor hen en liep naar de jongen toe. Hij pakte zijn fietsstuur beet en gaf er een ruk aan. Daardoor kwam de jongen ten val en belandde in de sloot. Vervolgens stapte de man in zijn auto en reed weg.

Het slachtoffer wist met de nodige moeite op de kant te komen en was erg geschrokken. Zijn fiets was beschadigd geraakt en of zijn gsm de duik heeft overleefd, moet nog blijken.

De automobilist is een blanke man, dik postuur (bierbuik), 50-55 jaar,
1.70-1.75 meter, grijs haar en kaal bovenop. Hij droeg een grijze joggingbroek. Hij reed in een grijze Mercedes.

Aan getuigen en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.