Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 08.45 uur

Utrecht, 19-04-2011

Verkeersongeval met letsel

ZEIST Op maandagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en een auto.

Rond 11.50 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een auto en een fietser op de rotonde Laan van Beek en Royen met de Arnhemse Bovenweg. Agenten gingen direct ter plaatse en daar bleek dat de bestuurder van de auto, een 72-jarige man uit Soesterberg, de Arnhemse Bovenweg op wilde rijden. Hierbij zag hij een 61-jarige fietsster uit Zeist over het hoofd. De vrouw raakte gewond aan haar knie en haar hoofd. Zij is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Doorrijden na aanrijding

ZEIST Een jongen op een scooter reed door nadat hij een meisje op een fiets had aangereden.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval met letsel op de Griffensteijnselaan, waarbij een scooter en een fietsster betrokken waren. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat een 10-jarig meisje uit Zeist voor een stilstaande bus langsreed. Een jongen op een scooter reed het meisje vervolgens aan. Hij liep naar het meisje toe en ging er daarna vandoor. Een getuige heeft het kenteken van de scooter genoteerd. Aan de hand daarvan stelde de politie een onderzoek in naar eigenaar van scooter, maar hij bleek niet thuis te zijn. De politie zet het onderzoek voort.

Mislukte ramkraak

ZEIST In de nacht van maandag op dinsdag hebben twee personen de pui van een winkel geramd. De politie zoekt getuigen.

De politie kreeg rond 03.10 uur een melding van een ramkraak bij een winkel aan het Emmaplein. Een auto had de pui van de winkel geramd en was er vervolgens vandoor gegaan richting de markt. Twee personen stapten uit het voertuig en renden vervolgens de Voorheuvel op. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten.

Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vernieling

ZEIST In de nacht van maandag op dinsdag zijn ruiten van een woning vernield.

Rond 02.10 uur kreeg de politie een melding van een ruzie op de Laan van Vollenhove. Vervolgens hadden getuigen een harde klap gehoord. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat de ruiten van een woning eruit lagen. Vermoedelijk is dit gekomen door zwaar vuurwerk. Niemand raakte gewond. De politie heeft de zaak in onderzoek.