Drie ziekenhuizen tekenen intentieverklaring voor samenwerking

Persbericht van Haga Ziekenhuis

Het HagaZiekenhuis in Den Haag, het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam en de Reinier de Graaf Groep in Delft hebben een intentieverklaring getekend tot intensieve samenwerking. Uit gezamenlijk onderzoek zal voor het einde van 2011 moeten blijken of de beoogde samenwerking haalbaar is.

Uitgangspunt van de beoogde samenwerking is dat de drie ziekenhuizen hun autonomie behouden en dat er geen sprake is van een fusie. Voor de patiënten verandert er daarom weinig; zij kunnen blijven kiezen voor hun vertrouwde ziekenhuis. Bij de beoogde samenwerking wordt achter de schermen de doelmatigheid van de drie ziekenhuizen geoptimaliseerd door de samenvoeging van ondersteunende diensten en de benutting van schaalvoordelen.

Goede en kosteneffectieve basis- en topzorg

Het doel van de beoogde samenwerking is om de bestaande hoge kwaliteit en doelmatigheid van de geboden ziekenhuiszorg verder te verbeteren ten einde ook op langere termijn kwalitatief goede zorg te leveren. Hierdoor zullen het HagaZiekenhuis en de Reinier de Graaf Groep in staat zijn om hun topklinische posities te borgen en zo mogelijk uit te breiden. Het Vlietland Ziekenhuis zal door de samenwerking met grotere topklinische ziekenhuizen zijn positie borgen en verder versterken als basisziekenhuis. Op deze wijze kunnen de drie ziekenhuizen de bevolking in hun verzorgingsgebied blijvend goede en kosteneffectieve basis- en topzorg garanderen op basis van volledige keuzevrijheid.

Het onderzoek naar de beoogde samenwerking is in handen van een projectorganisatie die bestaat uit verschillende vertegenwoordigers uit de drie ziekenhuizen. Voor het einde van 2011 moet duidelijk zijn of de beoogde samenwerking kan worden vastgelegd in een overeenkomst en welke rechtsvorm deze samenwerking krijgt.

Links:
http://www.hagaziekenhuis.nl
Organisatie info:

Haga Ziekenhuis

Voor meer inform atie, HagaZiekenhuis
- afdeling Communicatie: 070-2104022