Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.10 uur

Utrecht, 19-04-2011

Bejaarde vrouw gewond

HARMELEN Een bejaarde vrouw raakte op maandagochtend 18 april gewond toen zij met haar fiets in aanrijding kwam met een auto.

Rond 10.45 uur fietste een 81-jarige vrouw uit Vleuten over het Kortjaksepad en wilde via de fietsoversteekplaats de rijbaan van de Breudijk oversteken. Zij verleende echter geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit Harmelen, met een aanrijding tot gevolg.

Door de aanrijding kwam de Vleutense ten val. Zij werd met pijnklachten in haar rug per ambulance overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht. Zij verklaarde de auto over het hoofd te hebben gezien.

Eigenwijze automobilist

BREUKELEN Een automobilist ging op maandag 18 april, ondanks een ontzegging, toch weer achter het stuur van een auto zitten.

Rond 15.20 uur zag een agent een automobilist over de Straatweg rijden. De agent herkende de bestuurder, een 44-jarige man uit Vleuten, en wist dat hij een ontzegging had voor het besturen van een motorvoertuig. De Vleutenaar kreeg een stopteken en werd aangehouden. Omdat de man al eerder was aangehouden terwijl hij illegaal achter het stuur zat, werd zijn auto in beslag genomen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.