Ingezonden persbericht


-Persbericht-

FiberFast internetpakket haalt snelheden tot 60 Mb/s

Internetprovider Online introduceert nog sneller internet

Amsterdam, 19 april 2011 - De behoefte aan steeds hogere internetsneelheden groeit met de dag(1). Steeds vaker delen gebruikers grote video- en muziekbestanden en dat stelt hogere eisen aan de internetverbinding. Vandaag introduceert internetprovider Online daarom FiberFast, met downloadsnelheden tot wel 60 Mb per seconde. Zonder onderbreking kan de laatste aflevering van 'X Factor' worden bekeken en ook het downloaden van een film is in een handomdraai gebeurd.

Hoe snel is snel internet
FiberFast maakt gebruik van VDSL-technologie, oftewel Very-high-bitrate Digital Subscriber Line. Deze opvolger van ADSL maakt efficiënter gebruik van de telefoonlijn, waardoor veel hogere up- en downloadsnelheden mogelijk zijn.

Dankzij deze nieuwe technologie:


* Is het streamen van films vanaf de computer, bijvoorbeeld aangesloten op de tv, net zo snel en probleemloos als televisie kijken;


* Is het bij een snelheid van 60 Mb/s mogelijk een hoge kwaliteit film (van 1.4 Gigabyte) na ongeveer 3 minuten te bekijken;


* Neemt het uitwisselen van grote bestanden met vrienden en familie nauwelijks nog tijd in beslag: het uploaden van een bestand van 40 Mb duurt ongeveer 1 minuut.

Maarten Stramrood, commercieel directeur bij Online: 'De introductie van onze twee nieuwe FiberFast-producten stelt Online niet alleen in staat razendsnelle internetsnelheden te bieden, maar ook een nóg betere internetkwaliteit. Klanten zullen hier zeker van profiteren. Bovendien biedt het ons de mogelijkheid om in de toekomst ook andere producten, zoals IPTV, aan te kunnen gaan bieden. We denken hiermee een heel interessant product te hebben voor internetters die een hoge snelheid willen voor een lage prijs.' Het FiberFast abonnement is verkrijgbaar vanaf ¤ 224,95 per maand.

Snelheidstest
FiberFast is beschikbaar voor ruim 1 miljoen huishoudens. De beschikbaarheid en werkelijke snelheid zijn afhankelijk van de afstand van het huis van de gebruiker tot de wijkcentrale van KPN. Op http://www.online.nl/acties/fiberfast-internet/ kan getest worden welke snelheid per adres beschikbaar is.

Met een modem
Bij het FiberFast abonnement wordt een gratis draadloos modem geleverd: de Huawei HG655D. Dit modem maakt gebruik van het allernieuwste WiFi-n protocol, dat zorgt voor een nog snellere overdracht met een groot bereik. Bovendien biedt dit modem de mogelijkheid meerdere Wifi-netwerken in te stellen.

Over Online
Internetprovider Online biedt een breed scala aan communicatiediensten voor de particuliere markt in Nederland. Online is onderdeel van T-Mobile Netherlands B.V. en geeft meer dan 300.000 huishoudens op eenvoudige en veilige wijze toegang tot internet, vaste telefonie en televisie.


- Einde bericht -

***Noot voor de redactie.

Ingezonden persbericht