Persbericht

Doorwin-dochter Kegro rondt investeringsprogramma af

Groesbeek, 19 april 2011 - Kegro, producent van buitendeuren en volledige dochter van Doorwin BV, heeft het afgelopen half jaar flink geïnvesteerd in haar machinepark. Zo beschikt het bedrijf nu over een speciaal voor Kegro ontwikkelde pennenbank, een vernieuwde spuitstraat en zijn de montagelijnen heringericht. Met deze investeringen wil Kegro haar kwalitatieve voorsprong in de markt verder uitbouwen.

Van oktober 2010 tot en met april 2011 is in het kader van Doorwin's lean-project het machinepark flink onder de loep genomen. Volgens dit principe worden in een productieproces alleen die stappen opgenomen die ook daadwerkelijk toegevoegde waarde leveren aan het eindproduct. De pennenbank is speciaal ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd voor Kegro. Door de vernieuwde spuitstraat verkrijgen de deuren een nog hoogwaardigere dekking. Daarnaast wordt de afvalproductie gereduceerd doordat het bedrijf nu zelf kleuren kan aanmaken en mengen waardoor er geen verfpotten en -resten weggegooid hoeven worden.

De vernieuwde spuitstraat, pennenbank en herinrichting van de montagelijnen hebben al direct besparingen en een productiviteitstoename van meer dan 10 procent opgeleverd. "De investeringen hebben zich uitbetaald in een groei van de capaciteit en kwalitatief zeer hoogwaardige producten. Maar minstens zo belangrijk is dat we een toename in klanttevredenheid merken", zegt Conré Oostrom, directeur van de Deurendivisie waar Kegro deel van uitmaakt. "Door deze nieuwe investeringen versterken wij onze leiderspositie op de Nederlandse markt van buitendeuren."

"Wij vinden het belangrijk dat onze bedrijven voorop blijven lopen als het gaat om innovaties binnen de sector", stelt John Rietveldt, CEO bij Doorwin. "Door te blijven investeren, kan de kwaliteit van de producten van Kegro steeds verder verbeteren, een ontwikkeling die wij van harte ondersteunen."

(272 woorden)