Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 19 april 2011

Unieke samenwerking tussen LTO en UWV Werkbedrijf

Goede resultaten bij agribaan.nl

Werkzoekende en werkgever vinden elkaar bij Agribaan

In 2009 startte een intensieve samenwerking op gebied van personeelsvoorziening in de agrarische sector tussen de Land- en Tuinbouworganisaties (LTO) en het UWV WERKbedrijf. Dit resulteerde in het brancheservicepunt Agribaan. Advies aan agrarische ondernemers over het vinden van de juiste kandidaat heeft het afgelopen jaar bij meer dan tachtig land- en tuinbouwbedrijven geresulteerd in goede matches. Met de komst van de website www.agribaan.nl sinds april 2011 kunnen werknemers en werkgevers nu ook gebruik maken van het digitale loket en elkaar nog beter vinden. Vacatures (en cv's) plaatsen is gratis, mede dankzij een financiering van Colland.

In de agrarische sector proberen ondernemers vaak een ontstane vacature op het bedrijf in hun eigen circuit te vervullen. Daarmee beperkt de werkgever zich en kan het voorkomen dat niet de juiste persoon op de juiste plek komt. Vaak zijn ondernemers zich ook niet bewust dat door verschuiving van personeel of het aannemen van extra personeel, werkdruk kan verdwijnen en efficiënter gewerkt kan worden. Betere bedrijfsresultaten zijn het resultaat. Door de samenwerking van de LTO organisaties en het UWV WERKbedrijf vinden werkgevers en werknemers elkaar beter.

www.agribaan.nl
Voor vacatures in de primair agrarische sector (glastuinbouw, dierhouderij, paddenstoelen en open teelten zoals akkerbouw, boomteelt, fruitteelt, bloembollen) is sinds april 2011 de website www.agribaan.nl online. Dit digitale loket is een aanvulling op de dienstverlening die Agribaan al vervulde, namelijk persoonlijk contact en advies op maat op het gebied van personeelsvoorziening. Op de website van Agribaan kunnen werkzoekenden vacatures inzien en direct solliciteren. Werkgevers kunnen hun vacature kenbaar maken en cv's van werkzoekenden bekijken.Tevens biedt de site voor beide de mogelijkheid om een eigen pagina met voor hen interessante cv's en vacatures samen te stellen.

Brancheweek
In de week van 4 tot en met 9 april was Agribaan de organisator van de agrarische brancheweek. Op diverse UWV kantoren presenteerden agrarische bedrijven zich en hadden werkzoekenden de mogelijkheid om kennis te maken met de agrarische sector. Op de laatste dag, zaterdag 9 april, sloot staatsecretaris Henk Bleker van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) de brancheweek af. In Groningen opende de staatsecretaris het banenevenement in de haven van Midwolda en kon hij terugkijken op een tiental evenementen gedurende de brancheweek, verspreid door het hele land.

(

Ingezonden persbericht