Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 19-04-2011

Leerlingen onwel in schoolgebouw

BERGEN OP ZOOM: Hulpverleningdiensten rukten dinsdagmiddag 19 april uit naar het Doncalli college omdat een aantal leerlingen niet goed was geworden. Eén onwel geworden leerling is voor medisch onderzoek (hyperventilatie) naar het ziekenhuis vervoerd. Tien andere werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.
De gezondheidsklachten ontstonden door nog onbekende oorzaak in een bijgebouw van het Doncalli college aan het Tuinderspad in Bergen op Zoom.

Het bericht dat er vier leerlingen waren flauw gevallen kwam rond 15.15 uur bij de gemeenschappelijke meldkamer. Bij de melding werd gesproken over een 'vreemde lucht' die geroken werd. Omdat niet duidelijk was wat er precies aan de hand was, gingen de schoolleiding en
hulpverleningsdiensten direct over tot de ontruiming van het bijgebouw.

De brandweer verrichtte metingen waarbij niets werd aangetroffen. Ook mogelijke koolmonoxide, wat in eerste instantie werd gesuggereerd, werd niet gemeten. Dat kon achteraf gezien ook niet, want het gebouw is uitgerust met een elektrisch verwarmingssysteem.
Vooralsnog gaan de hulpverleningsdiensten er van uit dat de betrokken kinderen mogelijk door de warmte bevangen zijn. Dit wordt onderbouwd door de warmtemeting die de brandweer deed. Een kwartier na de ontruiming bedroeg de temperatuur in het bijgebouw nog 30 tot 32 graden Celsius.

Verdachte van huiselijk geweld aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag 18 april hield de politie een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aan in de Berkstraat. De 15-jarige vriendin van de man deed die middag aangifte van mishandeling. De man zou haar meerdere malen hebben mishandeld en onder andere stokslagen hebben gegeven voor te laat thuis komen. Ook zou ze bedreigd worden en onder dwang haar geld moeten afgeven. Na het doen van aangifte bleek dat de 19-jarige man het meisje was gaan zoeken omdat ze niet op tijd thuis was gekomen. Hierop is hij aangehouden. De man ontkende alle
aantijgingen en verklaarde onterecht te zijn aangehouden. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Boetes bij verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: Bij een verkeerscontrole aan de Zuidoostsingel en aan de Antwerpsestraatweg vielen de 37 bekeuringen. De verkeerscontrole vond plaats op maandag 18 april 2011. Het ging om:
31 boetes voor het niet dragen van de verplichte gordel ( 100,-) 5 boetes voor het hand-held bellen tijdens het autorijden ( 180,-)
1 boetes vanwege het niet tonen rijbewijs ( 70,-)

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag.
Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Benzinedieven op heterdaad betrapt

BERGEN OP ZOOM: Dankzij een oplettende getuige kon de politie in de nacht van maandag 18 april op dinsdag 19 april 2011 twee benzinedieven inrekenen. Het tweetal stal benzine uit verschillende geparkeerde auto's op de Jupiterweg. Een getuige had om 03.15 uur het duo gezien en kon vertellen in wat voor auto zij waren weggereden. Agenten gingen op zoek en troffen in de Guido Gezellelaan de bewuste vluchtauto aan. De twee inzittenden werden meteen gearresteerd. Het ging om twee inwoners van Bergen op Zoom van respectievelijk 23 en 20 jaar. De politie gaat er op dit moment vanuit dat van minimaal vier auto's de benzinedop werd opengebroken, waarna er benzine werd overgeheveld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-04-2011 17:25 | © Regio Midden en West Brabant |