GGZ Nederland

19-04-2011

Onderhandelingen CAO GGZ gestrand

Vanmiddag is de derde onderhandelingsdag voor de CAO GGZ geëindigd in een patstelling. GGZ Nederland en de werknemersorganisaties Abvakabo FNV, CNV publieke zaak, NU '91 en FBZ hebben besloten terug te gaan naar hun achterbannen om de ontstane situatie te bespreken.

GGZ Nederland heeft een eerste bieding gedaan waarin tot 1 juli 2013 loonsverhogingen zijn verwerkt die oplopen tot 4,25%

Daarnaast zijn de thema's duurzame inzetbaarheid, flexibiliteit en modernisering van de wachtgeldregeling belangrijke thema's voor de werkgevers in de ggz.

Duurzame inzetbaarheid en flexibiliteit zijn nodig om de toenemende zorgvraag en de krapte op de arbeidsmarkt te kunnen opvangen.

Met betrekking tot de wachtgeldregeling heeft GGZ Nederland voorgesteld dat in geval van ontslag werknemers van werk naar werk worden bemiddeld en dat de duur gelijkgeschakeld wordt aan de wettelijke werkloosheidsuitkering van maximaal 38 maanden.

De werknemersorganisaties hebben aangegeven dat de voorstellen op dit moment te weinig aanknopingspunten bieden voor verder overleg. De partijen komen op 8 juni bij elkaar nadat de wederzijdse achterbannen over deze situatie zijn geraadpleegd.
Contactpersoon
Sjoerd Beumer
Sjoerd Beumer
Telefoon: (033) 460 8938