Politie Kennemerland

Blauw voor jou!

Blauwvoorjou
IJMOND-NOORD, 19-04-2011 o Op woensdag 20 april 2011 begint politie IJmond-Noord met het project Blauw voor Jou!. Politie IJmond-Noord stelt 1x per maand minimaal 2 uur politiecapaciteit ter beschikking voor het beste idee waarmee de veiligheid of leefbaarheid in de buurt kan worden verbeterd. Elke inwoner van Heemskerk, Beverwijk en Uitgeest die één van de twitterende wijkagenten volgt mag via een tweet een idee indienen. Deze tweet moet voorzien zijn van de hashtag #blauwvoorjou. De ideeën worden door ons verzameld, beoordeeld en het beste idee wordt vervolgens uitgevoerd.

Sinds 1 januari 2011 zijn enkele wijkagenten van politie IJmond-Noord te volgen via Twitter. Het gebruik van Twitter heeft als doel om beter inzicht te geven in de werkzaamheden van de politie en om de drempel tussen bewoners en de politie te verlagen. Inmiddels is er al goede ervaring mee opgedaan en merken de wijkagenten dat er via Twitter steeds meer interactie is tussen de wijkagenten en bewoners. Wij vinden het tijd voor de volgende stap om die interactie nog interessanter te maken.

Op woensdag 20 april 2011 begint politie IJmond-Noord met het project Blauw voor Jou!. Politie IJmond-Noord stelt 1x per maand minimaal 2 uur politiecapaciteit ter beschikking voor het beste idee waarmee de veiligheid of leefbaarheid in de buurt kan worden verbeterd. Elke inwoner van Heemskerk, Beverwijk en Uitgeest die één van de twitterende wijkagenten volgt mag via een tweet een idee indienen. Deze tweet moet voorzien zijn van de hashtag#blauwvoorjou. De ideeën worden door ons verzameld, beoordeeld en het beste idee wordt vervolgens uitgevoerd.

Een belangrijke vereiste is dat degene die het idee indient ook een bijdrage levert aan de uitvoering daarvan. Wij beoordelen het idee onder andere op basis van originaliteit en uitvoerbaarheid. Daarnaast heeft het idee waar zoveel als mogelijk samenwerkingspartners in kunnen worden betrokken de meeste kans om te worden uitgekozen.

Om mee te kunnen doen is het volgende van belang:


- Je volgt één van de twitterende wijkagenten van politie IJmond-Noord.


- Je woont in Heemskerk, Beverwijk of Uitgeest. Het is dus niet verplicht om te wonen in de wijk van één van de twitterende wijagenten, maar je moet wel woonachtig zijn in één van deze gemeenten.


- Je plaatst je idee via een tweet met de hashtag#blauwvoorjou.


- Als je idee wordt uitgekozen, nemen we via een direct message contact met je op voor verdere afstemming.

De twitterende wijkagenten van politie IJmond-Noord zijn:


- Gerrit van der Pijl Wijkagent Heemskerk/ Beverwijk Zuidbroek/Oosterwijk/Broekpolder
www.twitter.com/PolKenWijkAgHZO


- Stefan van Broekhuijsen Wijkagent Heemskerk Boven de Baandert

www.twitter.com/PolKenWijkAgHBD


- Mehmed Sinan Senior BPZ Multi-Etnisch Politiewerk www.twitter.com/PolKenWijkAgMEP


- Leo v/d Hoorn Wijkagent Middelbare Scholen IJmond Noord www.twitter.com/PolKenWijkAgSCH