ProRail

Persbericht

19-04-2011

ProRail verbetert liften traverse station Zwolle

ProRail pakt de liften aan van de tijdelijke traverse van station Zwolle. De spoorbeheerder is ontevreden over de kwaliteit van de liften, die minder snel blijken dan nodig is. Ze zullen daarom vervangen worden voor andere exemplaren.

Voor reizigers die de lift nodig hebben, zal er vanaf deze woensdag 10.00 uur een andere route op het station worden georganiseerd. De oude, reeds gesloten perrontunnel bij het station zal tijdelijk weer open worden gesteld voor liftgebruikers. Aangezien de sloopwerkzaamheden in de tunnel al zijn aangevangen, zal de tunnel alleen voor deze groep reizigers beschikbaar zijn. ProRail zet extra medewerkers en borden in om reizigers tijdens de komende dagen te helpen en de weg te wijzen op het station.

Noodzaak

De liften zijn voor ingebruikname uitgebreid getest. Grote ergernis voor ProRail en ook voor reizigers, zo merkt de spoorbeheerder uit de reacties, is echter het trage tempo van de liften. Gezien het belang van een goede transfer voor alle reizigers, wil ProRail hier geen genoegen mee nemen. Er komen snellere liften voor in de plaats.

Trapsgewijs

De liften worden geleidelijk aan allemaal vervangen en allereerst op perrons twee en drie. Het werk daaraan begint deze woensdag en zal zaterdag zijn afgerond. Vanaf zaterdag 10.00 uur zal de perrontunnel dan ook weer gesloten worden en de liften weer in dienst gesteld. De andere liften worden de komende weken verwijderd en zijn nu in bestelling. Voor plaatsing daarvan is openstelling van de oude perrontunnel niet nodig. De oplevering van het totale project komt door het werk aan de liften niet in gevaar.

Fietsgootjes

Het gebruik van de liften zal ook minder nodig zijn nu deze week eveneens fietsgootjes op de trappen van de traverse worden geplaatst. Het werk hieraan zal naar verwachting eind deze week klaar zijn.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.prorailverbetertliftentraverses tationzwolle&category=Regionaal]