Uitnodiging persconferentie CBP op 19 april 2011 over onderzoek Google

Persbericht van College bescherming persoonsgegevens

(CBP)
Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) presenteert op 19 april 2011 de bevindingen van zijn onderzoek naar de verzameling van wifi-gegevens met Street View auto's door Google. Tijdens de persconferentie zal collegelid Madeleine McLaggan de conclusies van het onderzoek toelichten. Collegevoorzitter Jacob Kohnstamm zal vervolgens een toelichting geven op de handhavende maatregelen die het CBP Google heeft opgelegd. Hierna is ruimte voor vragen. Na afloop van de persconferentie is er gelegenheid voor interviews met mevrouw McLaggan over het verloop van het onderzoek en de conclusies hiervan en met de heer Kohnstamm over de handhavende maatregelen. U bent van harte uitgenodigd de persconferentie bij te wonen.

Nadere informatie
Datum: Dinsdag 19 april 2011
Inloop: 09.30 uur
Persconferentie: 10.00 - 11.00 uur
Locatie: Perscentrum Nieuwspoort; Zaal: Wandelganger I

Aanmelden
Gelieve uw komst te melden bij Lysette Rutgers, woordvoerder/communicatieadviseur CBP via l.rutgers@cbpweb.nl of 070-8888555.

Over het CBP
Iedereen heeft recht op een zorgvuldige omgang met zijn of haar persoonsgegevens. Door de toenemende digitalisering en globalisering is het aantal gegevensverwerkingen explosief gegroeid. In dit licht is het des te belangrijker dat bedrijven en overheden persoonsgegevens van burgers slechts in overeenstemming met de wet verzamelen en gebruiken.

Het CBP houdt toezicht op de naleving van de wettelijke regels die zien op de bescherming van persoonsgegevens, zo nodig met behulp van sancties. Daarnaast adviseert het CBP de regering over voorgenomen wetgeving die betrekking heeft op de verwerking van persoonsgegevens. Bij het uitvoeren en verantwoorden van zijn werkzaamheden heeft het CBP oog voor de maatschappelijke context van de aan hem voorgelegde vragen, problemen of klachten. In voorkomende aangelegenheden werkt het CBP samen met andere toezichthouders, zowel op nationaal als internationaal niveau.

www.cbpweb.nl
www.mijnprivacy.nl

Links:
http://www.cbpweb.nl



Razende Robot Reporter