Gemeente Papendrecht

15 april 2011

Wmo-adviesraad vergadert 19 april
De Papendrechtse Wmo adviesraad vergadert dinsdag 19 april 2011 in het gemeentehuis. De vergadering is openbaar. Op de agenda staat onder meer de No ta van uitgangspunten gemeentelijk gezondheidsbeleid 2012-2012 en een gesprek met wethouder Herman Nieuwstraten, diverse rapportages en de Papendrechtse Adviesraad voor Gehandicapten.

Inspraakavond speelplekken Kraaihoek, 't Zand, Middenpolder en Zeeheldenbuurt
Woensdagavond 20 april van 20.00 tot 22.00 uur is in Jeugdcentrum Interval aan de Lange Tiendweg 8/A in Papendrecht een inspraakavond over de speelplekken in de wijken Kraaihoek, 't Zand, Middenpolder en Zeeheldenbuurt. Bewoners van die wijken zijn van harte welkom mee te denken over de speeltoestellen en -plekken.

Dit jaar zullen de speelplekken in deze wijken worden bekeken op veiligheid, speelwaarde en afstemming van de speeltoestellen op de leeftijd van de kinderen in de omgeving. Hierbij wordt ook rekening houden met de wensen van de omwonenden en de kinderen. De avond is bedoeld voor volwassenen. De kinderen krijgen op een ander moment gelege nheid om hun mening en wensen kenbaar te maken. Na de inspraakronde voor volwassenen en kinderen maakt de gemeente ontwerpen. Deze worden ter inzage gelegd en daar kan dan nog op gereageerd worden. De terinzagelegging wordt via het gemeentenieuws en deze website bekendgemaakt.

Wilt u de inspraakavond bijwonen of heeft u vragen? Neem dan contact op met mw. L. van der Giessen, t. 14 078 of via e-mail: l.vdgiessen@papendrecht.nl

Gemeentehuis vrijdagavond 22 april gesloten
Op Goede Vrijdag 22 april vervalt de avondopenstelling van de gemeente. Het gemeentehuis is vanaf 17.00 uur gesloten.

Nationale Sportweek: Sport en spel bij PKC
Van 16 tot en met 23 april is het Nationale Sportweek. Donderdag 21 april van 18.00 - 19.00 uur kan de Papendrechtse jeugd van 6 t/m 12 jaar meedoen met een speciale training bij PKC. Speciaal, omdat er allemaal sport- en spelactivite iten (o.a. touwtjesspringteller, Disc Golf etc.) te doen zijn. Ook speciaal omdat het gaat om het G-team, het team van PKC waarvan spelers een verstandelijke beperking en/of een motorische achterstand hebben. Wil je meedoen aan deze speciale activiteit, geef je dan op bij Rezi Moeling van Tandem Support: r.moeling@tandemsupport.nl.

Volleyballen op het Cruyff Court voor 55+-ers
Wat gebeurt er nog meer tijdens de Nationale Sportweek: de groepen 55+ Actief gaan volleyballen op het Cruyff Court op maandagmiddag 18 april. 55-ers die een kijkje komen nemen, kunnen ter plekke informatie vragen aan de docenten om ook eens mee te doen.
Leden van een sportvereniging kunnen een maatje (die nog niet sport of lang niet gesport heeft) meebrengen en kennis laten maken met de tak van sport. Heeft u interesse in een bepaalde tak van sport, dan kunt u bij de sportvereniging informeren of zij een specifieke (kennismaking)sactiviteit organiseert. Op de website www.papendrecht.nl/sportstimulering vindt u hiervan een overzicht. Wilt u een activiteit van uw sportvereniging aanmelden, neem dan contact op met de Stichting Nationale Sportplatform, Coen van den Bemt, (026) 483 41 54 of kijk op: www.nationalesportweek.nl

Wethouder reikt Boekstart-koffertjes uit
Donderdag 28 april om 14.00 uur reikt wethouder Joke Reuwer in het kader van `Boekstart' koffertjes uit aan (groot)ouders/verzorgers van baby's die (gratis) lid worden van de bibliotheek. Boekstart is een gezame nlijk project van de bibliotheek, consultatiebureau en gemeente. Met BoekStart kan een baby al snel een voorsprong ontwikkelen op het gebied van taal. Het koffertje laat u als (groot)ouder ontdekken dat baby's van drie à vier maanden oud al plezier kunnen beleven aan (baby)boekjes. Spelenderwijs bent u samen met taal bezig. Of u nu voorleest, (samen) zingt of plaatjes kijkt: `BoekStart' is leuk en leerzaam en verstevigt bovendien de band tussen u en uw baby.
BoekStart' is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap door Stichting Lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Het ministerie subsidieert 50% van de kosten.