Gemeente Barneveld


Barneveld verbetert toeristische bewegwijzering in Stroe en Voorthuizen

De gemeente Barneveld verbetert de komende periode de toeristische bewegwijzering in Stroe en Voorthuizen. Dat heeft het college van B&W besloten. Een verbeterde toeristische bewegwijzering draagt onder andere bij aan een betere vindbaarheid van toeristische ondernemers en locaties. De gemeente en de toeristische ondernemers dragen financieel bij aan het project.

De gemeente Barneveld is in 2008 gestart met het plaatsen van toeristische bewegwijzering in de kernen Garderen en Kootwijk. Het succesvolle project met de bruine borden wordt nu uitgebreid naar de dorpen Stroe en Voorthuizen. Gemeente en ondernemers hebben samen het bewegwijzeringsplan opgesteld. De komende periode worden op 66 locaties in Stroe en Voorthuizen verwijzingsborden geplaatst. De kosten van het project worden voor de helft betaald door de provincie Gelderland; de andere helft wordt betaald door de gemeente Barneveld en de toeristische ondernemers. De toeristische bewegwijzering in Stroe en Voorthuizen kost ruim EUR 47.000,-.

Ondersteuning van toeristische en recreatieve sector De gemeente Barneveld heeft de afgelopen jaren de toeristische en recreatieve sector op verschillende manieren ondersteund. Het Toeristisch Aanjaagteam organiseert netwerkbijeenkomsten en de gemeente heeft nu voor het derde jaar een Toeristische Kaart van Barneveld uitgegeven. De kaart wordt gratis ter beschikking gesteld aan de toeristische en recreatieve sector. Daarnaast heeft de gemeente bijgedragen aan de plaatsing van de digitale infozuilen in verschillende dorpen en is betrokken bij de ontwikkeling van het P-Veluwe-project, zoals bij de Houtbeekweg in Stroe.

De toeristische bewegwijzering zorgt ervoor dat de toeristische en recreatieve ondernemers en locaties in Stroe en Voorthuizen gemakkelijk zijn te vinden. Daarnaast zorgen de toeristische verwijzingsborden voor een uniforme uitstraling van de toeristische sector.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl