Amsterdam RAI

Te zonnig om thuis te blijven, te fris op het strand? AutoRAI 2011 ideale attractie

AutoRAI Buitenpark: favoriete dagje uit met lentezon én zinderende actie

Amsterdam, 19 april 2011 - Te mooi weer om thuis te blijven, maar nog te fris voor een duik in zee? De komende dagen is AutoRAI de ideale attractie. Met name vanwege het spectaculaire Buitenpark, een primeur voor deze editie. Liefhebbers van zon én zinderende actie vinden er alles voor een heerlijk dagje uit. AutoRAI 2011 heeft de wind mee, mede dankzij het mooie lenteweer.

Het nieuwe AutoRAI Buitenpark is in zijn eerste jaar al een groot succes. Onder de stralende zon trekt het spectaculaire programma op het 5.000 m2 tellende voorterrein van het RAI-complex sinds de eerste publieksdag op 13 april veel bekijks. Ook de komende dagen is er van alles te beleven. Op het programma staan bloedstollende stunts zoals de Shell V-Power Looping, bezoekers kunnen er zelf rijden op een uitdagend SUV/4x4-parcours, kunnen er zonder rijbewijs motorrijden bij Try the Bike en kunnen de kick ervaren van elektrisch autorijden met diverse merken en modellen.

Ruim 100 primeurs, onvergetelijke evenementen
De afgelopen dagen trok het Buitenpark al tienduizenden bezoekers. Met het aanhoudend mooie weer de komende dagen verwacht de organisatie op het ruime voorterrein opnieuw een gezellige drukte. Binnen gaat de actie verder, met een lange lijst van ruim 100 primeurs van vrijwel alle belangrijke automerken. En niet te vergeten de Special Events en bijzondere Paviljoens. Zoals de supercar demo's van Bleekemolen, de futuristische innovaties op Auto 2.0 in het RAI Elicium, het oogstrelende Klassieker Paviljoen en de zinderende Autovisie Supercar Paddock met de meest indrukwekkende droomauto's en supercars uit de afgelopen decennia. Bij het Telekids Paviljoen kunnen de jongste autofans lekker knutselen en genieten van optredens van Bibaboerderij en Keet! (op zaterdag 23 april).

Liever op de motor? GoMotor!
Ook wie vanwege het mooie weer liever de motor pakt, komt op de AutoRAI volledig aan zijn/ haar trekken. Net als twee jaar geleden is er tijdens AutoRAI ook het GoMotor-evenement. In Hal 9 kunnen AutoRAI-bezoekers gratis terecht voor het mooiste nieuws op gebied van motoren en (motor)scooters. Op het Congresplein kunnen motoren gratis geparkeerd worden.

Comfortabel en voordelig: kom met de trein
AutoRAI 2011 duurt nog t/m zaterdag 23 april. Openingstijden zijn doordeweeks van 12.00 tot 22.00 uur. Zaterdag 23 april opent de beurs om 10.00 en sluit hij om 17.00 uur. Tickets aan de kassa kosten op weekdagen ¤16,50 en in het weekend ¤ 18,50. Avondkaarten kosten ¤12,00. Via www.autorai.nl zijn kaarten met ¤ 2,00 korting verkrijgbaar. Kinderen t/m 14 jaar hebben onder begeleiding van een volwassene gratis toegang. Met NS geldt er tijdens AutoRAI 2011 een speciaal tarief van ¤ 17,50 per retour vanaf elk NS-station in Nederland naar station Amsterdam RAI. Deze treinkaarten gelden voor alle NS treinen in Nederland en zijn in combinatie met entreekaarten voor AutoRAI (in beperkte oplage) verkrijgbaar via www.autorai.nl.

Noot voor de redactie /

Amsterdam RAI