Woningcorporatie Ymere

4e Ymere-moestuin in Amsterdam Nieuw-West

19-4-2011

Een ideaal middel om mensen op een ongedwongen wijze met elkaar in contact te brengen.

Vrijdag 15 april is in de Waterschapsbuurt in vernieuwingsgebied De Punt in stadsdeel Nieuw-West de 4e moestuin voor Ymere feestelijk in gebruik genomen. De opening van deze moestuin laat nogmaals zien dat Groen het cement is van de buurt.

Moestuinen in Nieuw-West
Moestuinenprojecten zijn op dit moment erg in opkomst. Het blijkt een ideaal middel om mensen op een ongedwongen wijze met elkaar in contact te brengen. Daarnaast draagt het werken in de buitenlucht en het verbouwen en eten van onbespoten groenten ook nog eens bij aan de gezondheid.

In Amsterdam Nieuw-West heeft Ymere de afgelopen twee jaar drie moestuinen gerealiseerd. In de Wijsgerenbuurt en Reimerswaalbuurt zijn de moestuinen een groot succes en nu komt daar in De Punt een vierde moestuin bij.

Vernieuwing De Punt
De vernieuwing van De Punt is een aantal jaren geleden gestart. VOF De Stadstuinen heeft eerder in de wijk koopwoningen in de projecten Punthoven en Parkblok gerealiseerd. In juli worden sociale huurwoningen in de nabijgelegen Waterschapsbuurt feestelijk opgeleverd.

Om de wijk tijdens de vernieuwing voor de huidige bewoners leefbaar te houden investeren Ymere, Bouwfonds en het stadsdeel in het interim-beheer voor de buurt. Ook is er een Sociaal Programma waarin activiteiten staan op het gebied van sociale samenhang, veiligheid en maatschappelijke ontwikkeling. De moestuinen maken onderdeel uit van het Sociaal Plan.