Politie Groningen

Dinsdag 19 april 2011

Provincie Groningen, 19-04-2011

Politie controleert tachograaf vrachtautocombinaties

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag en avond op de Duinkerkenstraat in Groningen een verkeerscontrole gehouden. In samenwerking met de Inspectie verkeer en Waterstaat (IVW) en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) werd vooral gelet op fraude en/of manipulatie van de tachograaf van vrachtwagens. In totaal werden 13 vrachtautocombinaties gecontroleerd. Hiervan kregen 6 bestuurders een proces-verbaal. Er werd voor de volgende zaken proces-verbaal opgemaakt: - een lekke uitlaat; een snelheidsbegrenzer die niet aan de eisen voldeed; het niet invullen van detachograaf-registratieblad; verbreking verzegeling van de sensor tachograaf; printerdefect tachograaf; andere bandenmaat dan waarmee de tachograaf was geijkt. In totaal werd voor ruim 5500 Euro aan boetes opgelegd.

Wanbetaler aangehouden

WINSCHOTEN - De parketpolitie heeft maandagmorgen een 60-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij had nog voor ruim 600 euro aan boetes en/of 27 dagen gevangenisstraf openstaan. Omdat de man de boetes niet kon betalen werd hij ingesloten. De parketpolitie stelt de mensen, die het aangaat, nog steeds in de gelegenheid stellen om alsnog aan hun schulden te voldoen. Mocht men openstaande boetes willen betalen kan dit gedurende de opstellingsuren op alle basiseenheden van de regiopolitie Groningen. Mocht men vragen hebben over openstaande boetes kan men contact opnemen met de Parketpolitie op nummer 050-3166681.

Fietsster gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN - Een 16-jarige meisje uit Groningen is maandagmorgen licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het meisje stak met haar fiets de Noorderstationsstraat in Groningen over. Zij zag daarbij een 55-jarige automobilist uit Winsum over het hoofd. Door de aanrijding kwam het meisje ten val. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel aan een pijnlijke knie geholpen. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Verwarde schennispleger aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen een 47-jarige man uit Emmen aangehouden. Surveillerende agenten werden op de Vismarkt aangesproken door een getuige. Zij vertelde dat de Emmenaar zijn geslachtsdeel aan haar had laten zien. Op basis van het signalement konden agenten de man op het Akerkhof aanhouden. Hij kon zich niet legitimeren en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de man afgelopen dagen vaker overlast had veroorzaakt in de binnenstad. Na verhoor werd de verwarde man overgedragen aan het zorgkader.

Man aangehouden wegens verkeersonveilig gedrag

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed op zijn skateboard over de Bedumerweg. Hij reed niet op het trattior, maar over de hoofdrijbaan. Agenten spraken de man hierop aan en vroegen hem zich te legitimeren. De man zweeg en bleef bij herhaaldelijk navragen steeds zwijgen. De man is hierop aangehouden. De identiteit van de man kon later die avond worden vastgesteld met behulp van zijn ouders. Hij is later die avond heen gezonden met een proces-verbaal voor het veroorzaken van een verkeersonveilige situatie en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.

Inbraak in woning

GRONINGEN De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Noorderdwarsstraat. De 43-jarige bewoonster ontdekte dinsdagochtend dat ze s nacht ongewenst bezoek gehad. Uit de woonkamer waren een laptop, ipod en mobiele telefoon weggenomen. Vermoedelijk is men binnen gekomen door te flipperen of te hengelen. De vrouw deed aangifte. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek. De politie adviseert bewoners om deuren altijd op het nachtslot te draaien. Op die manier is flipperen en hengelen te voorkomen.