Gemeente Eemnes

De gemeenteraad van Eemnes wil burgemeester Roland van Benthem laten herbenoemen voor een tweede ambtstermijn. De raad doet daarvoor een aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken, om de burgemeester bij de koningin voor te dragen voor herbenoeming. De ambtstermijn die zes jaar duurt, verstrijkt per 1 september 2011.

Voordat een burgemeester opnieuw kan worden benoemd, moet de gemeenteraad op grond van de Gemeentewet en via de commissaris van de Koningin, een aanbeveling doen aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De daarvoor speciaal ingestelde vertrouwenscommissie, waarin iedere fractie is vertegenwoordigd, heeft deze aanbeveling voorbereid. Deze commissie heeft onlangs haar werkzaamheden afgerond en een vertrouwelijk verslag van bevindingen over het functioneren van de burgemeester aan de raad uitgebracht. De raad heeft op basis daarvan in zijn besloten vergadering van 18 april jongstleden het besluit genomen de minister aan te bevelen om de heer Van Benthem bij Hare Majesteit de Koningin voor te dragen voor herbenoeming als burgemeester van Eemnes. Dit aanbevelingsbesluit is tijdens de aansluitend gehouden openbare raadsvergadering openbaar gemaakt.
Volgens de Gemeentewet geldt voor alle stukken en het besprokene tijdens de besloten raadsvergadering een geheimhoudingsplicht. Om die reden worden daarover geen verdere mededelingen gedaan.