Persbericht - MVO Nederland en NCSI gaan partnerschap aan

Persbericht van Stichting Nederlands Centrum Sociale

Innovatie
Utrecht, 19 april 2011
Persbericht

MVO Nederland en NCSI gaan partnerschap aan

Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland, en Ton de Korte, directeur van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI), formaliseerden vandaag de samenwerking van beide organisaties door een partnerovereenkomst te ondertekenen. MVO Nederland en NCSI gaan over en weer kennis delen en samen activiteiten organiseren over sociale innovatie, duurzaam ondernemen, duurzaam leiderschap, het nieuwe werken, arbeidsverhoudingen 2.0 en werknemersbetrokkenheid bij MVO.

Willem Lageweg, directeur MVO Nederland: "De P van People verdient volgens MVO Nederland extra aandacht. Daarom organiseren wij dit jaar onder meer workshops over het nieuwe werken en betrekken van medewerkers bij duurzame vernieuwing. Dankzij de samenwerking met NCSI kunnen wij onze kennis op dit gebied verrijken en daar profiteren de 1500 bij ons aangesloten bedrijven en organisaties van". Ton de Korte vult aan: "De activiteiten van NCSI komen op hun beurt via dit partnerschap onder de aandacht van een groter publiek. Wij verruimen dus beide ons netwerk".

MVO Nederland
MVO Nederland is de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor bedrijven met MVO-ambitie. Haar streven: MVO een vanzelfsprekende zaak maken voor alle ondernemers in Nederland. Sinds de oprichting in 2004 is MVO Nederland uitgegroeid tot hét startpunt voor alle ondernemers die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen en daarover van gedachten willen wisselen met gelijkgestemden, brancheorganisaties, de overheid en/of NGO's. Het partnernetwerk van MVO Nederland telt inmiddels ruim 1.500 bedrijven en organisaties. Elke maand komen daar 60 partners bij. Deze ondernemingen komen uit alle sectoren en variëren van eenpersoonsbedrijven tot multinationals. MVO Nederland faciliteert haar achterban met kennis en inspiratie over de volle breedte van het onderwerp maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kijk voor meer informatie op www.mvonederland.nl.

NCSI
Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) is een actief kenniscentrum dat vanaf 2006 sociale innovatie in Nederland stimuleert. Het is een samenwerkingsverband van de werkgeversverenigingen AWVN en FME-CWM, de vakorganisaties FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen en de kennisinstellingen Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudies (UvA), Rotterdam School of Management (EUR) en TNO Kwaliteit van Leven. Sociale innovatie is een vernieuwing in de arbeidsorganisatie en in arbeidsrelaties die leidt tot verbeterde prestaties van de organisatie, meer werkplezier en ontplooiing van talenten. De missie van het NCSI is het bevorderen van sociale innovatie. Zij initieert innovaties op het terrein van management, organisatie en arbeid in organisaties. Daarnaast produceert, verzamelt en verspreidt zij kennis over sociale innovatie en ondersteunt zij initiatieven op dit terrein. Meer informatie is te vinden op www.ncsi.nl.

*

Organisatie info:

Stichting Nederlands Centrum Sociale Innovatie

Noot voor redacties

Meer informatie (Voor de redactie/

Razende Robot Reporter