Gemeente Anna Paulowna

Cursus: 'Plezier op school' voor kinderen naar het voorgezet onderwijs

Naar school gaan kan een drama zijn als je gepest wordt. In de praktijk blijkt dat kinderen zelden op eigen kracht van de pesterijen af kunnen komen. Zelfs de overgang naar een nieuwe school brengt daar doorgaans weinig verandering in. Kinderen nemen hun angst voor pesterijen meestal mee naar de nieuwe school en die angst trekt vaak weer nieuwe pestkoppen aan.

Cursus Plezier op School

Daarom organiseert de GGD Hollands Noorden ook dit jaar de cursus âPlezier op schoolâ voor kinderen in de regio Kop van Noord-Holland en Noord-Kennemerland. Onderzoek naar de effectiviteit van deze zomercursus toont aan dat gepeste kinderen wel degelijk geholpen kunnen worden bij de overgang naar de brugklas.

Â

Vergroten zelfvertrouwen

De tweedaagse training âPlezier op schoolâ helpt de kinderen met het vergroten van hun zelfvertrouwen en sociale weerbaarheid. De training wordt gehouden in de laatste week van de zomervakantie, dus vlak voordat de kinderen naar de nieuwe school gaan. Voor de ouders vindt er voorafgaand aan de cursus een ouderavond plaats. De ouders maken op deze avond kennis met de cursusleiding en ze krijgen informatie over de cursusinhoud. Veel aandacht wordt besteed aan wat ouders zelf kunnen doen om hun kind te ondersteunen na de cursus.

Â

Voor wie is de cursus?

De cursus is bedoeld voor kinderen die op de basisschool: ⢠erg opzien tegen de overstap naar de nieuwe school; ⢠geplaagd en gepest worden;
⢠moeilijk vriendjes/vriendinnetjes kunnen krijgen; ⢠geen nee durven zeggen;
⢠regelmatig ruzie hebben zonder dat ze dat eigenlijk willen; ⢠vaak alleen staan.

Â

Wanneer is de cursus?

De cursus vindt plaats op twee aaneengesloten dagen in week 35 (29 augustus t/m 2 september). In oktober is er een terugkommiddag voor de kinderen. Om ieder kind voldoende aandacht te geven, kunnen er maximaal 12 kinderen per groep deelnemen. Voorafgaand aan de cursus vindt een intake gesprek plaats. Op basis van dit gesprek wordt besloten of de training geschikt is voor de leerling. De kosten voor de cursus bedragen ⬠60,- per kind.

Â

Aanmelding

Aanmelden kan tot vrijdag 29 april 2011 via de GGD Hollands Noorden, sector Jeugdgezondheidszorg, tel. (088) 01 00 555 of via de website www.ggdhollandsnoorden.nl of e-mail:
plezieropschool@ggdhollandsnoorden.nl.
Â