Politiebond ACP

Zaalvoetbalteam Politie Noord Nederland derde in internationaal toernooi Leiden

De Leidse politiesportvereniging organiseerde op woensdag 23 en donderdag 24 maart 2011 haar zevende internationale zaalvoetbaltoernooi onder de naam `Hollands Midden International Indoor Police Soccer Tournament'. Aan dit toernooi kunnen zowel heren- als damesteams van de politie en brandweerorganisaties deelnemen. Ook het zaalvoetbalteam Politie Noord Nederland, gesponsord door de ACP, was van de partij. Speelster Ramona Jepman doet verslag vanuit het oogpunt van haar eigen team.

Er hadden zich dit jaar twaalf damesteams aangemeld voor het toernooi, die werden opgesplitst in twee poules. Helaas konden dit jaar twee teamgenoten van het zaalvoetbalteam Politie Noord Nederland, Sianne Alkema en Sanne Reneman, in verband met een blessure niet deelnemen aan het toernooi. Zij voerden desondanks hun taak als coach goed uit. Voor elke wedstrijd kwam het team samen om de juiste strategie te kiezen. Het team bleek echter zoals altijd moeite te hebben met de opstart van het toernooi. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de Achterhoek en eindigde op een matig gelijkspel. Gelukkig wisten de meiden de draad snel op te pakken en werd er goed samengespeeld in de wedstrijden die volgden.

Nieuwkomer

De derde wedstrijd was tegen de nieuwkomer Den Haag. Sianne en Sanne R. benadrukten dat het team deze wedstrijd niet moest onderschatten. Het zaalvoetbalteam Politie Noord Nederland won het toernooi immers drie jaar geleden zelf ook als nieuwkomer. Na een paar minuten spelen, rondde Sanne Klabbers na een assist van Ramona keurig af in de lange hoek. Daarna volgden doelpunten van Tineke en Brenda, waarna de wedstrijd werd beslist.

Eerste in poule

De laatste poulewedstrijd werd gespeeld tegen een team uit Duitsland. Een team dat het moet hebben van haar fysieke krachten. De dames moesten deze wedstrijd winnen om als eerste te eindigen in de poule. Van de coaches Sanne R. en Sianne moesten de dames de wedstrijd rustig beginnen. De bal werd goed rond gespeeld en vlak voor tijd gaf Ramona een pass dwars door het midden op Brenda, die vervolgens koelbloedig afrondde. Kort daarna hadden de dames na een mooie actie van Tineke kans op een 2-0 stand, maar helaas belandde de bal in de handen van de keeper. De dames waren desondanks als eerste geëindigd in de poule en konden een feestje vieren op het themafeest in de `Schaapskooi' op het terrein van attractiepark Duinrell.

Finalepoule

Donderdag 24 maart kwamen de dames weer fris en fruitig aan in de sporthal, klaar om de finalepoule te spelen. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Utrecht. Door een goede combinatie tussen spelers Anita en Tineke verscheen de 1-0 op het scorebord. Vervolgens werd de wedstrijd met 2-0 gewonnen door een goed afgeronde goal van Brenda. Na een lange pauze moesten de dames zich klaarmaken voor de halve finale tegen Leiden. Door de coaches werd besloten dat de dames voortdurend druk op de bal moesten zetten en het spel zelf moesten bepalen. De dames stonden gespannen in het veld. Na het fluitsignaal volgden zij de raad van de coaches op.

Penalty's

Er werd zowel aan de kant van Drachten als Leiden goed aangevallen. Door een goed opgezette aanval van Leiden was de keeper Corian kansloos. Corian keepte echter een uitstekend toernooi en wist tot aan dit moment de 0 te behouden. Leiden kon niet lang genieten van hun 1-0 voorsprong, want na een goede combinatie tussen Ramona en Brenda werd de stand 1-1. Na het fluitsignaal was het duidelijk, de dames moesten penalty's nemen. Corian zat lekker in het toernooi en liet goed keeperswerk zien. De eerste penalty werd genomen door Brenda. Helaas belandde haar bal op de lat. Vervolgens scoorden Ramona, Anita en Tineke de volgende penalty's. Ook aan de kant van Leiden werd er goed geschoten. De stand was 4-3. Leiden was aan zet.

Troostfinale

Corian wist dat zij de bal moest stoppen, anders was het gedaan voor de dames van het zaalvoetbalteam Politie Noord Nederland. De speelster van Leiden schoot de bal echter hard in de hoek. Wij feliciteerden de dames van Leiden en speelden de troostfinale tegen Utrecht, dat wij met 4-2 wonnen. Leiden versloeg Kennemerland in de finale en was dus kampioen van dit toernooi. De dames van Politie Noord Nederland kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi. Volgend jaar: nieuwe ronden en nieuwe kansen.

---

18/04/11 11:05

---