Essent

essent

Gratis oplaadpunt elektrische fietsen in Linnerweerd

Toerfietsers in het Limburgse natuurgebied de Linnerweerd kunnen sinds kort hun elektrische fiets opladen bij de waterkrachtcentrale van Essent in Linne. Er zijn 4 oplaadpunten aanwezig waar gratis stroom getankt kan worden.
Gratis oplaadpunt elektrische fietsen in Linnerweerd

De waterkrachtcentrale ligt midden in het Noord-Limburgse natuurgebied de Linnerweerd. De centrale is voor veel fietsers en wandelaars een logische plaats om even op adem te komen. Een picknicktafel zorgt al voor een zitplaats en sinds kort kan tijdens de rust ook de fiets even âop krachten komen'. Vier fietsen kunnen tegelijkertijd worden opgeladen, terwijl de berijders een kijkje nemen bij de centrale. De werking van de waterkrachtcentrale wordt uitgelegd op een informatiepaneel. Het oplaadpunt is van 09.00 uur tot 20.00 uur in werking.

Groene Stroom

De waterkrachtcentrale van Essent ligt in de Maas bij het dorp Linne (bij Roermond; Weerd 11) en heeft een totaalvermogen van 11,5 megawatt. Hij is sinds 1989 in bedrijf en produceert gemiddeld elk jaar ruim 30 miljoen kilowattuur Groene Stroom. Dat is ongeveer genoeg voor de 9.000 huishoudens die de gemeente Maasgouw, waar Linne onder valt, telt.