Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 19 april

Alkmaar, 19-04-2011 o 13.45 uur

Drie gewonden bij aanrijding

Egmond aan den Hoef, dinsdag 19 april

Een 74-jarige automobilist en zijn 68-jarige vrouw uit Heiloo raakten dinsdagmiddag rond 12.25 uur gewond bij een aanrijding op de Hoeverweg. De 74-jarige man kwam uit de richting van Egmond aan den Hoef en stond voorgesorteerd om linksaf te slaan. Vanuit dezelfde richting kwam een betonwagen. De bestuurder hiervan zag de voorgesorteerde auto over het hoofd en reed achterop de auto. Deze auto schoot door de klap naar voren en botste hierdoor tegen de auto van een 64-jarige vrouw, die uit de richting van Alkmaar kwam. De 74-jarige man en zijn vrouw liepen hoofdletsel op. De 64-jarige vrouw had nekklachten en last van haar hoofd. Alle drie de betrokkenen werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Woensdagavond in Ter Plaatse: voorwerpen op de A7

Wieringerwerf, dinsdag 19 april

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland besteedt woensdagavond 20 april a.s. aandacht aan de voorwerpen die sinds februari dit jaar op de A7 geplaatst worden.

Een 45-jarige automobilist uit Hoorn liep hierdoor op maandag 4 april behoorlijke schade op aan zijn auto. Hij reedop de A7 tussen de busafrit en de Schelpenbolweg in de richting van Amsterdam tegen een betonblok wat hier op de weg geplaatst was. Het betonblok lag op een stoel.

De afgelopen twee maanden werden een fiets, een klikobak, een televisie en een ijzeren voorwerp op de weg geplaatst. De voorwerpen worden steeds tussen 21.00 en 23.00 uur op de A7 geplaatst op het traject tussen Wieringerwerf en Den Oever. Gelukkig is de opgelopen schade tot nu toe alleen materieel. Dit had echter ook anders kunnen zijn.

Ter Plaatse wordt uitgezonden op woensdag 20 april vanaf 17.30 uur en wordt elk uur herhaald. Donderdag 21 april volgt de herhaling.

Fietster gewond

Den Helder, maandag 18 april

Een fietster raakte maandagmiddag rond 15.40 uur gewond aan haar knie na een aanrijding op de Schootenweg. Zij kwam samen met een vriendin vanaf het sportcomplex en wilde het fietspad oversteken. De vriendin bleef staan maar het meisje fietste door. Zij werd aangereden door de bestuurder van een taxibusje. Het meisje kwam ten val en had pijn haar knie. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietster ter controle naar het ziekenhuis

Den Helder, dinsdag 19 april

Een 12-jarige fietster uit Den Helder werd dinsdagochtend ter controle overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Marsdiepstraat. De fietster reed op de rotonde en werd aangereden door een 34-jarige automobilist uit Den Helder. Het meisje kwam op de motorkap terecht en viel op de grond. Ze bezeerde haar hoofd en klaagde over hoofdpijn. Zij werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Weigeren te stoppen

Grootebroek, maandag 18 april

Een 23-jarige bromfietser uit Hoorn werd maandagmiddag rond 14.15 uur aangehouden op de Zesstedenweg. Een agent zag de man rijden op zijn bromfiets en zag dat er achter op de bromfiets een verzekeringsplaatje zat in plaats van een kentekenplaat. De agent gaf de bestuurder een stopteken en claxonneerde diverse malen om zijn aandacht te trekken. De man keek achterom, zwaaide naar de agent en reed door. Hij probeerde te ontkomen door het park in te rijden. Een motoragent wist de man echter alsnog tot stoppen te dwingen. De man overhandigde zijn identiteitsbewijs. Bij navraag bij de Meldkamer bleek hij nog twee behoorlijke boetes te hebben openstaan. Hij moest mee naar het politiebureau. Dit wilde hij echter niet en liep weg. Toen de agent hem vast pakte verzette de man zich uit alle macht. Hij kon uiteindelijk worden aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

Controle op 50-km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Medemblik, maandag 18 april

Op de Randweg werd maandagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur gecontroleerd. Van de 76 passerende voertuigen reden er 5 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.

Spierdijk, maandag 18 april

Op de Spierdijkerweg werd maandagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur gecontroleerd. Van de 48 voertuigen die gecontroleerd werden reden er 5 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Hensbroek, dinsdag 19 april

Dinsdagochtend werd er gecontroleerd op de Dorpstraat van 10.30 tot 11.40 uur. Van de 59 gecontroleerde voertuigen reden er 12 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u.

Aanhoudingen voor mishandeling

Den Helder, maandag 18 april

Een 22-jarige en een 55-jarige man uit Den Helder zijn maandagmiddag rond 15.15 uur aangehouden op de Waterkeringsweg. Een 25-jarige man uit Eindhoven stapte op deze uit de bus en werd aangesproken door de 22-jarige man. De 25-jarige man vroeg wat er aan de hand was, toen de man hem begon uit te schelden. De 22-jarige man werd zo boos dat hij probeerde te slaan. De 25-jarige man liet dit niet op zich zitten en sloeg terug. De 22-jarige man had zijn fiets bij zich en haalde zijn kettingslot van zijn fiets. Hier wilde hij mee slaan. De 25-jarige man wist de ketting te ontwijken en liep weg. Een vrouw die bij het station stond riep de man uit Eindhoven. Zij bleek de politie te hebben gebeld. Toen zij daar stonden kwam de man weer aanlopen, nu met de 55-jarige man. Deze had het kettingslot beet. Hij was boos omdat de Eindhovense man de 22-jarige man had geslagen. Hij maakte een slaande beweging met het kettingslot. De 25-jarige man werd niet geraakt. De politie kwam en deze hield de 22-jarige man en een 55-jarige man aan voor mishandeling. Ook de 25-jarige man werd korte tijd aangehouden, omdat niet duidelijk was wat zijn rol was.

Brand in leegstaand gebouw: getuigen gezocht

Alkmaar, maandag 18 april

In een leegstaand pand aan de Lisdoddestraat woedde maandagavond rond 18.35 uur een brand. De brandweer moest de ramen en deuren forceren om de brand te lokaliseren. In het pand waren alle rook- en bewegingsmelders vernield. Alle brandblussers waren leeg gespoten. Er wordt uitgegaan van brandstichting. Passanten hebben rond bovengenoemd tijdstip een aantal jongeren gezien op het terrein. De politie roet getuigen die iets verdachts gezien hebben maandagavond op of in de omgeving van de Lisdoddestraat, zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Grote verkeerscontrole

Castricum, dinsdag 19 april

Op dinsdagochtend van 07.30 tot 12.00 uur werd een grote verkeerscontrole gehouden aan de Beverwijksestraatweg en de Puikman. In totaal werden 750 autos, motoren en bedrijfswagens gecontroleerd. 55 bestuurders werden bekeurd omdat zij het kentekenbewijs niet konden laten zien, 23 bestuurders werden bekeurd omdat zij hun rijbewijs niet bij zich hadden. Daarnaast werden verschillende boetes gegeven voor het niet dragen van autogordels, rijden met te gladde banden, losse lading op de aanhangwagen, een lekke uitlaat of een losse accu.

Bij de controle werden eveneens 50 bromfietsen gecontroleerd. Daarbij werden 20 bekeuringen uitgedeeld voor snelheid, gladde banden en het niet bij zich hebben van het rijbewijs en kentekenbewijs.

Ook de belastingdienst was bij de controle aanwezig. Zij legden enkele duizenden euros op aan boetes.