Wageningen Universiteit en Researchcentrum
veehouden"

Melkveehouders en adviseurs van start met "Het nieuwe veehouden"

19 apr 2011

Maandag 18 april zijn in het Brabantse Schaik zeven melkveehouders en zes adviseurs aan het leertraject ââHet nieuwe veehoudenââ begonnen. Tijdens dit traject dat in totaal vijf dagen in beslag zal nemen, zoeken ze naar mogelijkheden om op het eigen bedrijf in relatief korte tijd een slag te maken op duurzaamheidsgebied. Ze zoeken gezamenlijk naar oplossingen die goed zijn voor de melkveehouder, zijn/haar dieren, de markt en de omgeving én stellen hiervoor plannen op hoe ze dit concreet gaan realiseren. Op 25 mei willen ze deze plannen scherp hebben.

Ambitie
De deelnemende melkveehouders hebben ieder de ambitie om op meerdere gebieden een stap vooruit te maken zonder ergens anders in te leveren. Centraal staat een veehouderij die gebaseerd is op ââén-énââ in plaats van ââóf-ófââ.
De melkveehouders zijn niet de enige veehouders die op zoek gaan naar ââHet nieuwe veehoudenââ. Eind mei gaan ook varkens- en pluimveehouders met hun adviseurs eenzelfde leertraject in.Â
In ââHet nieuwe veehoudenââ werken LTO Nederland, Wageningen UR en Syntens samen. Financieel wordt het mogelijk gemaakt door bijdragen van LLTB, LTO Noord, ZLTO en het ministerie van EL&I. Het project wordt uitgevoerd door Wageningen UR Livestock Research, Projecten LTO Noord, Syntens en LEI Wageningen UR.