TenneT


Hoe staat het met onze 380kV-projecten?

19-04-2011

Bij de 380kV-projecten in het westen en het zuidwesten van het land zijn in de afgelopen maanden zichtbare vorderingen gemaakt. Wij geven u een update van deze projecten.

Zuid-West 380kV: voorgenomen hoogspanningstracé van Borssele naar Tilburg
De ministers van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en van Infrastructuur en Milieu hebben een keuze gemaakt voor het tracé van de nieuwe Zuid-West 380kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Tilburg. Zij hebben daarbij ook een beslissing genomen over de locatie van het nieuwe 380kV-hoogspanningsstation bij Tilburg. De nieuwe hoogspanningsverbinding is nodigomdat het huidige transportnetwerk de toegenomen vraag naar elektriciteit op termijn niet meer aan kan. De 120 kilometer lange verbinding begint in Borssele en eindigt in Tilburg. Volgens de huidige planning is de verbinding in de tweede helft van 2016 klaar.
Meer weten? Kijk dan op www.zuid-west380kv.nl/.

Randstad 380kV: binnenkort start aanleg nieuwe verbinding Eind vorig jaar heeft de Raad van State groen licht gegeven voor de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding door de Randstad. TenneT heeft de afgelopen maanden gebruikt om de aanleg van de verbinding voor te bereiden.

Half april 2011 beginnen we met de aanleg van de 380kV-hoogspanningsverbinding tussen Wateringen en Bleiswijk. Hier worden de mastfunderingen geplaatst, sleuven gegraven en gestuurde boringen uitgevoerd voor de aanleg van de ondergrondse 380kV-kabel.

Met het project Randstad 380kV voorziet TenneT de komende jaren in een fasegewijze aanleg van een noodzakelijke hoogspanningsverbinding in de Randstad. De verbindingen lopen tussen Wateringen, Bleiswijk en Beverwijk, en zijn verdeeld over een zuidring en een noordring. De nieuwe verbinding is van belang om de leveringszekerheid in de Randstad in de toekomst te kunnen blijven garanderen. De werkzaamheden aan de zuidring die binnenkort van start gaan, gaan naar verwachting ruim anderhalf jaar duren. Volgens de huidige planning wordt de zuidring in begin 2013 opgeleverd. De noordring zit op dit moment nog in de procedurefase waarin naar een optimaal tracé wordt gezocht. Kijk voor meer informatie op: www.randstad380kv.nl/