TenneT


Plan van Aanpak klantgerichtheid

19-04-2011 `We gaan voor een 7,5'
Uit ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat we onze ambitie voor 2011 van een 7,5 nog niet hebben behaald. Zoals gebruikelijk hebben we voor het aankomende jaar wederom een plan van aanpak opgesteld met als doel de klantgerichtheid van onze dienstverlening te verbeteren.

Terugblik
Terugkijkend op 2010 zijn we blij met het cijfer 7,2 dat u als aangeslotene aan ons geeft. Maar we zijn nog niet tevreden. Voor 2011 streven wij er naar om de stijgende lijn in de tevredenheid van onze dienstverlening naar een 7,5 te brengen. Daarnaast blijkt dat uit de score van een 5,7 door de Programma Verantwoordelijke partijen (PV-partijen) genoeg ruimte is om te verbeteren.

Acties
In het plan van aanpak klantgerichtheid 2011 hebben we diverse korte en lange-termijnacties opgenomen om de klantgerichtheid te verbeteren. U kunt denken aan het sneller beantwoorden van vragen, of het verbeteren van onze website.

Hieronder een greep uit ons actieplan:

Algemeen


* implementeren nieuw Customer Relationship Management (CRM)-systeem door afdeling Customers & Markets


* doorontwikkelen 'single point of contact' TenneT Servicecentrum


* verbeteren zoekopties website en websitecontent

PV-partijen


* verbeteren relatiemanagement


* onderzoek naar best practises collega TSO's


* verbeteren communicatie naar PV-partijen toe

Producenten/verbruikers en netbeheerders (aangeslotenen):


* verbeteren kwartaalrapportages tijdens aansluittraject


* ontwikkelen onderhoudsrapportage klantaansluitingen


* aanpassen factuur lay-out

We hebben als doel gesteld om onze klantgerichtheid van gelijkwaardig niveau te laten zijn als dat van onze basisdienstverlening en vakmanschap. Heeft u vragen of suggesties voor ons plan van aanpak dan kunt u contact opnemen met ons Servicecentrum via e-mailadres servicecentrum@tennet.eu. In de volgende nieuwsbrief geven wij u in ieder geval een update.