TenneT


Uitrol Aansluit- en Transportovereenkomst een succes!

19-04-2011 Na de overeenstemming met de VEMW in 2010 over modellen voor de Aansluit- en Transportovereenkomst (ATO) en de bijbehorende Algemene Voorwaarden is TenneT met succes bezig om op individueel niveau overeenstemming te bereiken met haar klanten.

TenneT is na de zomer van 2010 gestart met de uitrol van de ATO's voor de aansluitingen die klanten hebben op het transportnet van TenneT. De grote producenten van elektriciteit horen daar nog niet bij, omdat voor die partijen nog wordt onderhandeld met hun belangenvereniging Energie Nederland.

De nieuwe ATO is door onze klanten goed ontvangen. Met name is er waardering uitgesproken voor de evenwichtigheid waarmee de belangen van beide partijen contractueel worden vastgelegd. Aangezien er gesprekken plaatsvinden tussen TenneT en haar klanten, is dit moment ook aangegrepen om de technische gegevens in de diverse bijlagen te updaten/actualiseren.

Met ongeveer 50 procent van deze klanten is inmiddels overeenstemming bereikt over de nieuwe ATO.

TenneT verwacht in de loop van 2011 overeenstemming te bereiken met het grootste deel van de resterende 50 procent. TenneT is blij met dit tussentijdse resultaat en de constructieve samenwerking met haar klanten.