Registratie nieuwe trucks klimt voorzichtig uit dal

Persbericht van BOVAG

De registraties van nieuwe trucks in Nederland is in het eerste kwartaal van 2011 met 29,9 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2010. In totaal werden er 3.682 nieuwe vrachtwagens geregistreerd, 847 meer dan in 2010. Dit blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC.

Richard Vervaet, voorzitter BOVAG Truckdealers, benadrukt dat de stijging een wat vertekend beeld laat zien: 'Uiteraard is de truckbranche blij met deze cijfers, maar we zijn er nog lang niet. De economische crisis heeft fors gedrukt op het aantal registraties in 2009 en 2010. Bovendien was 2008 ook geen 'normaal' jaar: door het einde van de Euro V-subsidieregeling op 31 maart 2008 vertoont dat jaar een grillig verloop qua verkoopaantallen'.
Peter Janssen, directeur RAI Verenging vult aan: 'Willen we kijken waar we nu staan, dan moeten we eigenlijk 2007 als referentie pakken. Vergelijken we kwartaal 1 van 2007 met het eerste kwartaal van dit jaar, dan loopt het aantal registraties nog altijd zo'n vier procent achter. Daarnaast moeten we in de gaten houden dat de 90 dagen exportregeling het aantal registraties beïnvloedt. Ook dat verklaart een deel van de stijging.'

In 2007 werden er in totaal 16.489 nieuwe trucks geregistreerd. Vorig jaar waren dat er 10.171. Vervaet: 'We zijn dus op de goede weg, maar hebben nog een flinke inhaalslag te maken en kijken vol spanning uit naar de rest van het jaar.'

*

Organisatie info:

BOVAG

BOVAG is de bran cheorganisatie van personenauto- en truckdealers, algemene auto-, tweewieler-, c aravan-, aanhangwagen-, motorenrevisie-, autoverhuur- en autowasbedrijven, verke ersopleidingen en tankstations. BOVAG behartigt de belangen van ruim 11.000 onde rnemers die een gezamenlijke omzet hebben van circa 50 miljard euro en werk bied en aan ruim 80.000 mensen.

RAI Vereniging, Rijwiel & Automobiel Industrie, behartigt de belangen van ruim 7 00 fabrikanten en importeurs van personenauto's en vrachtauto's, aanhangwagens e n opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, bro m- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen voor deze voert uigen en van garage-uitrusting zijn bij de Vereniging aangesloten.

De leden van BOVAG en RAI Vereniging delen veel gezamenlijke belangen, vooral op het gebied van de mobiliteit. Voor die belangen werken BOVAG en RAI Vereniging nauw samen. In dit samenwerkingsverband wordt ook dit persbericht uitgegeven.



Razende Robot Reporter