Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ulft - Verkeersconflict mondt uit tot vechtpartij         |

De politie heeft een onderzoek afgerond naar een incident dat zich eind maart 2011 afspeelde op de Frank Daamenstraat in Ulft. Hierbij was een ruzie ontstaan tussen twee fietsers en de twee inzittenden van een personenauto. Het viertal is elkaar midden op de weg te lijf gegaan.


De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een aangifte van twee mannen van 28 en 29 jaar uit Silvolde en Terborg betreffende mishandeling. Zij gaven aan bij een verkeersconflict door twee inzittenden van een personenauto geslagen te zijn met onder meer een koperen buis. Het incident speelde zich af op zaterdag 26 maart rond 17.45 uur. De twee mannen fietsten over de Frank Daamenstraat in de richting van de Kolde Kermis toen hen een auto naderde uit tegenovergestelde richting. Doordat de fietsers, die enigszins onder invloed van alcohol waren de hele rijbaan kennelijk gebruikten, moest de naderende automobilist stoppen. Dit leidde tot een ruzie tussen de vier betrokkenen, waarbij de twee inzittenden van de auto, een 22-jarige en 25-jarige man uit Ulft, de fietsers geslagen hebben met een koperen buis. Een en ander was gezien door meerdere getuigen en was bruikbaar in het politieonderzoek. De verdachten zijn op het politiebureau verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011040407

|     |Doetinchem - Dure worst                                   |

De politie heeft maandag 18 april een 44-jarige man uit Gaanderen verhoord over een winkeldiefstal bij een supermarkt aan De Veentjes in Doetinchem. Hij was daar door het supermarktpersoneel betrapt op het stelen van een worst. De man kreeg een boete van 170 euro. Ook bleek de man in het bezit te zijn van een hoeveelheid drugs.


De politie kreeg rond 13.30 uur de melding van de diefstal. Het supermarktpersoneel had de man aangehouden nadat door hen was gezien dat hij een worst meenam zonder die te betalen. Gealarmeerde agenten troffen bij de man naast de worst ook nog een kleine hoeveelheid harddrugs aan. Deze is in beslag genomen en bleek na onderzoek heroïne te betreffen. De worst is teruggegeven aan de supermarkt. De man is overgebracht naar het politiebureau en is daar ingesloten voor nader onderzoek ten aanzien van de aangetroffen heroïne. Voor de diefstal van de worst kreeg de man een boete van 170 euro.


2011051799

|     |Doetinchem - Politie treedt op tegen drankgebruik bij      |
|     |minderjarige jeugd                                         |

De politie heeft vrijdagavond 15 april in het centrum van Doetinchem in samenwerking met wijkwachten en jongerenwerkers diverse controles gehouden op het drankgebruik van minderjarige jeugd. Acht minderjarige jongeren werden betrapt op het zogeheten 'indrinken' in de binnenstad.


Er was die avond in een uitgaansgelegenheid in het centrum van de stad een feest gaande dat uitsluitend toegankelijk was voor jeugd in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Het feest was geheel alcoholvrij. Uit voorgaande ervaringen is gebleken dat de jeugd zich onderweg gaat "indrinken" Dit gebeurt thuis of op andere openbare plekken in de stad.


Om het alcoholgebruik onder jongeren èn de daaruit voortvloeide strafbare gedragingen (vernielingen of mishandelingen) terug te dringen, hebben agenten, wijkwachten en jongerenwerkers in de binnenstad controles gehouden. In totaal zijn acht jongeren bekeurd en hebben zij een zogeheten 'boete of kanskaart' gekregen voor het "indrinken" in de binnenstad. Hun ouders werden op de hoogte gesteld en de toegang tot de club werd hen geweigerd.


De politie zal in de toekomst meerdere van dergelijke controles houden. Dit om het drankgebruik bij de minderjarige jeugd terug te dringen en de bewustwording van het gebruik van alcohol op minderjarige leeftijd te vergroten.


2011051944

|     |Zelhem - Motorrijder gewond bij ongeval                   |

Een 29-jarige man uit Doetinchem is maandagavond 18 april met zijn motor onderuit gegleden op de Hummeloseweg (N315) in Zelhem. De motorrijder is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen rond 19.45 uur de melding van het ongeval. De motorrijder was op weg van Doetinchem naar Ruurlo toen hij in een bocht de macht over het stuur verloor en onderuit gleed. Via de berm kwam hij uiteindelijk in een naastgelegen greppel terecht. Zijn motor schoof verder door een weiland in. Het is onduidelijk wat de exacte oorzaak is geweest van de glijpartij. De motor is weggesleept.


2011052002


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --