Syntens

Syntens verbindt Studenten Hogeschool Rotterdam aan transportondernemer Bas Kooy die nu beter kan innoveren

Inspirerend verbinden is het in contact brengen van MKB-bedrijven en kennisinstellingen. Want innoveren begint met kennis. Voor ondernemers is het daarom belangrijk gemakkelijk en snel toegang tot de juiste specialistische kennis te hebben. Maar hoe vindt u bij universiteiten en hogescholen de juiste student, afstudeerder of young professional? Hoe vindt u iemand die uw innovatieve ideeën kan helpen realiseren? Syntens en de Kennisalliantie bieden de oplossing door ondernemers direct gebruik te maken van de expertise van onderwijsinstellingen met het project Kennisbruggen. Syntens zorgt voor de juiste match zodat ondernemers eerder, sneller en beter innovatief kunnen zijn.

Grip op groeiend bedrijf

Afgelopen november organiseerde Innovatieadviseur Maurice Kriatkow een afstudeerpitch op de Hogeschool Rotterdam. Transport ondernemer Bas Kooy uit Middelharnis was een van de vijf bedrijven die zitting nam in een MKB-panel. In totaal pitchen meer dan 50 studenten van de Hogeschool Rotterdam van de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde op de opdracht die hen het meest aanspraken. Het onderwerp van Bas Kooy was het opstellen van een management risicosysteem waarmee hij zijn organisatie voor nu en die van de toekomst efficiënt kan aansturen en grip op zijn groeiend bedrijf houdt. De grip was is gevaar gekomen door de toenemende complexiteit van zijn bedrijfsvoering.

Bas Kooy en een groepje studenten vonden elkaar en gingen aan de slag met het opstellen van een zogenaamd management dashboard onder het motto van: âgrip op je tentâ. Dit betekent grip hebben op je interne- en externe bedrijfsinformatie om te kunnen groeien.

Baat bij samenwerking

In onderstaand filmpje vertellen transportondernemer Bas Kooy, afstudeercoördinator van Hogeschool Rotterdam Jan van Es en twee studenten van de Hogeschool Rotterdam (richting Logistiek en Technische Vervoerskunde) hoe zij allen baat hebben bij hun onderlinge samenwerking onder regie van Syntens.

De samenwerking levert nu al de wetenschap voor Bas Kooy op met welke elementen hij zijn organisatie slim kan aansturen. Een mooie driehoek die concreet resultaten oplevert voor het MKB: Hogeschool Rotterdam, de logistiek met Bas Kooy en innovatiecentrum Syntens.