Stadsdeel Amsterdam-Noord

Wat vindt u het mooiste straatkunstwerk? Stem nu!

19 april 2011

Een kleine groep deskundigen bepaalt voor de stad welke kunstwerken op welke plek het straatbeeld sieren. Maar de stad is toch van iedereen? Daarom stelt de Straatkunstprijs de vraag: "Wat vindt u van die kunstwerken?" en nodigt u uit om te laten weten wat u het mooiste, leukste, spannendste, beste of gekste kunstwerk in Amsterdam vindt.

Nomineren

Van 18 april tot 9 mei worden alle Amsterdammers uitgenodigd om hun favoriete kunstwerk te nomineren op de website www.straatkunstprijs.nl/amsterdam. Of dat nou een klassiek standbeeld is, een bijzondere geveltuin, woeste graffiti of een abstracte installatie, stiekem of officieel - het is aan u.

Stemmen

In de tweede helft, van 10 mei tot 11 juni, wordt uitgebreid aandacht besteed aan negen genomineerde werken, en worden Amsterdammers opgeroepen om te stemmen op hun favoriet. Op 11 juni wordt uiteindelijk de Amsterdamse Straatkunstprijs toegekend aan het kunstwerk dat de meeste stemmen heeft gekregen.

Stalen constructie van Hans Sietses. Een van de opgeknapte kunstwerken in de openbare ruimte in Noord

Straatkunstwerken in Noord

Ook in Noord staan tientallen kunstwerken in de openbare ruimte, waarvan de waarschijnlijk oudste vier zich aan de achtergevel van het Zonneplein bevinden.

Sinds een paar maanden wordt er hard gewerkt om alle kunstwerken in de openbare ruimte van Noord in al hun oorspronkelijke glorie te herstellen. De eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar geworden; zo pronken de drie overgebleven ballonnen van `de Ballonnenreeks' in de Molenwijk weer vol van kleur en vorm. Ook staan de drie stalen constructies van Hans Sietses er weer net zo mooi bij als tijdens hun plaatsing in 1972.

De Ballonnenreeks' in de Molenwijk

Nu is er de mogelijkheid om onze Noordse pareltjes meer bekendheid te geven via de Straatkunstprijs. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kunstwerken uit Noord worden genomineerd en daarmee de kans zo groot mogelijk wordt dat een Noords kunstwerk wint, kunt u meehelpen. Stem dus voor 9 mei op uw favoriete kunstwerk uit Noord.

Welke kunstwerken staan in Noord?

Voor meer informatie over de Noordse straatkunst kunt u kijken op www.noord.amsterdam.nl/beeldendekunst. Hier vindt u een overzichtskaart met alle kunstwerken en kunt u klikken op één van de uitroeptekens voor afbeeldingen en meer informatie per kunstwerk.
Deel deze pagina

* Twitter
* Hyves
* Digg
* Facebook
* Del.icio.us
* LinkedIn

Feeds van deze pagina

* Nieuwsberichten

Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker Lees voor

Terug naar vorige pagina

---

Zie ook
* Bekijk beeldende kunst in Noord


* Website Amsterdamse Straatkunstprijs