Gemeente Stadskanaal


Werkzaamheden Theater Geert Teis van start

RSS

De sloop- en bouwactiviteiten in en bij het Theater Geert Teis zijn begonnen. De aanpassingen zijn noodzakelijk om de concurrentiepositie van het theater in de regio te waarborgen. Plaatselijk aannemer Simon Benus voert de werkzaamheden uit.

De huidige kantoren en de kassaruimte van het theater krijgen een plek in het voorste gedeelte van de voormalige bibliotheekruimte. De bestaande kantoorruimten worden toegevoegd aan de foyer, die daarmee de noodzakelijke uitbreiding krijgt. Met paneelwanden kan de foyer voor afzonderlijke doeleinden nuttig worden gemaakt. De verplaatsing van de kantoren maakt het mogelijk het gebouw een levendiger uitstraling aan de voorzijde te geven. De entree kan daarmee ook moderner uiterlijk krijgen.

Het comfort in het theater krijgt een flinke impuls door onder meer vernieuwing van de vloerbedekking en aanpassing van de kleedkamers en de verlichting. De inrichting krijgt een meer eigentijds karakter, de toiletgroepen worden uitgebreid en toegankelijker gemaakt. Ook maakt renovatie van het dak onderdeel uit van de werkzaamheden, naast aanpassingen in het kader van de gewijzigde ARBO-wetgeving aan onder meer het laad- en losperron.

De gemeenteraad heeft op 30 augustus 2010 een bedrag van bijna twee miljoen euro beschikbaar gesteld voor de renovatie van het theater. De werkzaamheden vinden voor het grootste deel plaats gedurende de zomermaanden, wanneer er geen voorstellingen zijn. De overlast voor bezoekers wordt daarmee zoveel mogelijk beperkt. De planning is dat de werkzaamheden op 15 oktober zijn afgerond.