Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen gezocht schietincident Naaldwijkstraat Jeroen Parthesius

De 43-jarige Jeroen Parthesius is zaterdag 16 april is rond kwart voor zeven `s avonds om het leven gekomen bij een dodelijk schietincident in de Naaldwijkstraat. Het onderzoeksteam heeft in deze zaak een aantal specifieke vragen. Er is ook een goed gelijkende foto van het slachtoffer vrijgegeven.

Te voet gevluchte man
Verschillende getuigen hebben aan de politie verklaard dat na het schietincident een man te voet is gevlucht. Deze man heeft vermoedelijk een donkere huidskleur en ging gekleed in een donkerblauw trainingsjack of sweater, vermoedelijk van het merk Adidas. De politie wil graag weten of er mensen zijn die meer informatie hebben over deze verdachte.

Vrouw met fiets
Verder is de politie onder andere op zoek naar een vrouw die met haar fiets op de hoek van de Voorburgstraat en de Naaldwijkstraat heeft stil gestaan. Deze vrouw heeft een getuige in de richting gewezen waar de mogelijke schutter naar toe is gevlucht.

Mini Cooper
Ook wil de recherche graag in contact komen met de bestuurder en de passagier van een grijze Mini Cooper met een zogenaamde soft top die kort voor het schietincident in de Naaldwijkstraat is geweest. Daarbij is de passagier uitgestapt.

Opvallende zaken
Daarnaast wil de recherche graag weten of er mensen zijn die iets opvallends hebben gezien of gehoord kort voor het dodelijke schietincident of in de dagen daaraan voorafgaand.

Heeft u informatie?
Een ieder die informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam op 020-559 2500. Ook kan er contact worden opgenomen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH besteedt woensdagavond 20 april ook aandacht aan deze zaak.
Een 45-jarige man die kort na het incident werd aangehouden is heengezonden en is geen verdachte meer.

Eerder bericht
17-04-2011 Man doodgeschoten in Naaldwijkstraat


____________________