Politie Zaanstreek-waterland

Politie houdt dieven buitenboordmotoren aan

Zaandijk/Krommenie, 19-04-2011 o De politie heeft afgelopen maandag rond 11.30 uur twee Zaandijkers van 22 en 26 jaar aangehouden wegens diefstal van een buitenboordmotor.

Een oplettende getuige meldde de politie dat er op de Noordervaartdijk in Krommenie een buitenboordmotor werd gestolen door twee mannen en dat ze ervandoor gingen in een auto. Omdat deze getuige het kenteken van de auto had genoteerd kon de politie poolshoogte nemen bij het adres van de eigenaar op de Morgenstarstraat in Zaandijk. Hier meldde een oplettende buurtbewoner dat hij twee mannen met buitenboordmotor een garagebox in had zien gaan en dat ze vervolgens een woning binnen gingen. In de garagebox trof de politie maar liefst twee gestolen buitenboordmotoren en een gestolen rubberboot aan. De rubberboot bleek begin april gestolen vanaf de Snuiverstraat in Krommenie. Omdat de eigenaar van de boot aangifte heeft gedaan kan de boot aan hem worden terug gegeven. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de andere buitenboordmotor.

Buitenboordmotor
Merk : Honda
PKs : 5 pk
Kleur : Grijs
Opschrift op de kap : four strokes

Bent of kent u de eigenaar van deze gestolen buitenboordmotor? Belt u dan met de politie via 0900-8844. De twee verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De recherche maakt proces-verbaal op.