Gemeente Oisterwijk

Oisterwijk verbetert toegankelijkheid website

De gemeente Oisterwijk heeft zich de afgelopen tijd ingezet om haar website meer toegankelijk te maken. En met resultaat: Als één van de eerste gemeenten in Nederland is het certificaat van toegankelijkheid verkregen, het keurmerk voor de algemeen geldende webrichtlijnen. Verder beschikt de website sinds begin dit jaar over een voorleeshulp.

Toegankelijke website: keurmerk webrichtlijnen

Sinds april 2011 voldoet de gemeente Oisterwijk aan de landelijke webrichtlijnen. Deze richtlijnen van de overheid zorgen ervoor dat een website voor iedereen optimaal toegankelijk is. Dit geldt voor mensen met een visuele beperking, maar ook bijvoorbeeld voor bezoekers die met een mobiele telefoon de website willen bekijken. Websites die volledig aan de webrichtlijnen voldoen zijn herkenbaar aan een groen logo met drie sterren op de website.

Voorleeshulp

Sinds begin 2011 is de gemeentelijke website ook uitgerust met een voorleeshulp. Mensen met een visuele beperking en mensen die niet goed kunnen lezen of moeite hebben met de Nederlandse taal, hebben zo toch de mogelijkheid de informatie tot zich te nemen. Na het (gratis) downloaden van het programma kunnen bezoekers met de cursor over de tekst bewegen. Dat deel wordt dan voorgelezen. Ook wordt de tekst woord voor woord in een aparte kleur getoond en kan de tekst worden vergroot.

Oisterwijk Mail

Vanaf deze week kunnen bezoekers zich aanmelden voor Oisterwijk Mail. Na aanmelding ontvangen abonnees regelmatig een e-mail met daarin een link naar de persoonlijke pagina. Voor de persoonlijke pagina kan een interesseprofiel worden samengesteld. In eerste instantie is er keuze uit de rubrieken persberichten, gemeenteberichten, wegwerkzaamheden, verkeersmaatregelen, collegebesluitenlijsten en agenda's van raad en commissies. De gemeente Oisterwijk blijft zich inzetten voor doorontwikkeling van de website.