Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 19-04-2011

Fietser meldt zich, bejaarde voetganger overleden

PRINSENBEEK: Het bejaarde slachtoffer van het ongeval dat maandagmiddag gebeurde in de Spoorstraat is overleden. De moeder van de fietser die hem zou hebben aangereden belde maandagavond laat de politie om dit te melden.

Maandagmiddag rond 16.00 uur raakte een 82-jarige man gewond, toen hij bij het oversteken van de Spoorstraat aangereden werd door een fietser. Hij kwam hierdoor ten val. De fietser, die deel uitmaakte van een groepje scholieren, reed door.
Het slachtoffer werd naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht overgebracht. Hier bleek dat hij buiten een hoofdwond ook een
bekkenfractuur had opgelopen. Na het zien van een nieuwsbericht op Omroep Brabant vertelde een 16-jarige jongen uit Oosterhout aan zijn moeder dat hij de bejaarde man had aangereden. De moeder belde direct de politie. De jongen wordt dinsdag een het eind van de middag verhoord.
Waar de man precies aan is overleden wordt onderzocht.

Drie aanhoudingen voor opiumwet na melding oplettende getuige

CHAAM: De politie hield dinsdagnacht drie verdachten aan na melding van een oplettende getuige. De getuige zag hoe meerdere mannen hennep aan het overladen waren vanuit de ene in de andere auto. Een van de auto's met hierin de drie verdachten werd staande gehouden en de drie zijn aangehouden.

Een getuige meldde dinsdag rond 04.30 uur dat er mannen bezig waren met het overladen van hennep van de ene in de andere auto. Agenten troffen een auto, die voldeed aan het signalement dat de melder gaf van een van de voertuigen, aan in de Dorpsstraat. In de auto werd geen hennep gevonden. De auto waar de hennep in zou zijn overgeladen is niet meer aangetroffen. De drie inzittenden van de aangetroffen auto roken naar hennep en zaten onder de hennepresten. De 48-jarige man en een 36-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats en een 32-jarige man uit Luik zijn aangehouden. Op de auto waarin ze reden zaten gestolen kentekenplaten.
De verdachten waren eerder gezien bij een woning in de Dorpsstraat. Agenten gingen de woning binnen om te kijken of er nog meer verdachten in de woning waren. In het pand werd op zolder een hennepkwekerij ontdekt. In de kwekerij waren geen planten meer aanwezig. Er hebben naar schatting 300 hennepplanten in de kwekerij gestaan.
De politie onderzoekt wat de betrokkenheid van de verdachten is bij de hennepkwekerij.

Twee jongens aangehouden na vechtpartij

BREDA: De politie kreeg maandag aan het begin van de avond melding van een vechtpartij bij de Asterdplas tussen twee groepen jongeren. Bij de vechtpartij zouden vier jongeren zijn mishandeld en een van hen zou meerdere malen tegen het hoofd geschopt zijn. Het slachtoffer zou inmiddels in zijn woning zijn. De politie trof op het adres een 15-jarige Bredanaar aan. De jongen was na de vechtpartij naar huis gegaan en werd hier op verzoek van de agenten onderzocht door
ambulancepersoneel in verband met de schoppen tegen het hoofd. Hij hoefde na controle niet mee naar het ziekenhuis. Uit verklaringen van de gedupeerden, allen Bredanaars van 15 en 16 jaar, bleek dat er een eerdere ruzie tussen beide partijen aan vooraf was gegaan, waarbij bedreigingen waren geuit en dit maandagavond tot een handgemeen kwam bij de Asterdplas. De politie nam naast aangiften van de gedupeerden ook getuigenverklaringen van omstanders op.
De politie hield dinsdagochtend twee verdachten aan voor de
vechtpartij. Het gaat om een 13-jarige en een 17-jarige Bredanaar. De verdachten zijn beiden in verzekering gesteld voor openlijke
geweldpleging. De politie onderzoekt de zaak verder.

(Slaap)dronken bestuurder aangehouden na aanrijding

GALDER: Een bewoner van de Sint Jacobsstraat handelde maandag rond 15.45 uur adequaat, toen een 51-jarige automobilist uit Etten-Leur tegen een middengeleider op de weg aan reed. De bewoner sprak de automobilist aan bood hem aan even in zijn tuin te gaan zitten om te bekomen. Vervolgens viel de man in slaap en de bewoner rook alcohol. Hij belde de politie. Deze hield de man aan en bracht hem naar het politiebureau. de verdachte was erg recalcitrant en bonkte tijdens het rijden voortdurend op de ramen van de politiebus. Aangekomen bij het politiebureau wilde de man de bus niet verlaten. Toen hij eindelijk in de ophoudcel had plaatsgenomen viel hij in slaap en was niet meer wakker te krijgen. De agenten riepen er een arts bij, die ook direct bloed kon afnemen van de man voor een bloedproef.

Tasjesdief kort na beroving in de kraag gevat

BREDA: Agenten hielden maandag rond 14.45 uur een 37-jarige veelpleger uit Breda aan voor een tasjesroof die even daarvoor werd gepleegd. Het slachtoffer, een 85-jarige vrouw uit Breda, liep rond 14.00 uur met haar rollator over de Blauwe Kei, toen ze een man op een fiets zag naderen. De man gaf haar een duw, waardoor zij ten val kwam, waarna hij er met haar boodschappentas vandoor ging. Een passerende getuige schoot de vrouw te hulp. Aan de hand van een signalement van de man ging de politie op zoek naar de dader.
De politie zocht de buurt af en zag de 37-jarige Bredanaar, een bekende veelpleger fietsen, die er bij het zien van de politie vandoor ging. Hij voldeed aan het signalement van de tasjesdief. De man wilde na meerdere keren roepen door de politie en een poging hem klem te rijden niet stoppen. Uiteindelijk werd hij op de Weilustlaan aangehouden nadat hij met pepperspray in het gezicht werd gespoten. De man is op het politiebureau in verzekering gesteld.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Ze hield een schaafwond aan haar arm over aan de beroving.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 19-04-2011 16:57 | © Regio Midden en West Brabant |