Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam


19/4

Promotie


Arnaldo Dubin: 'The relationship of CO2 metabolism to tissue perfusion, microcirculation and treatment response in shock and sepsis'. Promotor is prof.dr.ir. C. Ince, hoogleraar Translationele Fysiologie.


Dubin belicht de relatie tussen het CO2- of koolstofdioxidemetabolisme, weefselperfusie door microcirculatie en het effect van behandeling op shock en sepsis. Het monitoren van CO2 in weefsels kan waardevolle informatie verschaffen over de circulatie in het lichaam en de weefseldoorbloeding. Het monitoren van de CO2-concentratie in het bloed aan het einde van de uitademing is een non-invasief alternatief voor het meten van het hartminuutvolume (de hoeveelheid bloed die het hart per minuut rondpompt). Daarnaast geeft het meten van weefsel-CO2 een indicatie van de microcirculaire doorbloeding.


19/4/2011 Tijd: 14.00 uur


Alle promoties van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam vinden plaats in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, en bij grote belangstelling in de aula van de universiteit, Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam. Oraties vinden plaats in de aula.